IMATE TE SIMPTOME? Preverite, ali ste alergični na kruh in testenine

Zdravje

Opažate, da z vašo prebavo nekaj ni v redu in da vam določena hrana ne ustreza, pa ne veste zakaj?

Morda gre za celiakijo. Mnogo ljudi sploh ne ve, da jo imajo in ne dajo pomena njenim simptomom:

Bolečine v trebuhu

Prvi znak, da nekaj ni v redu, so bolečine v trebuhu, napihnjenost in plini, ki se pojavijo vsakič, ko pojeste hrano z glutenom.

Vrtoglavica

Preobčutljivost na gluten je treba vzeti resno, ker ta alergija izčrpa telo, saj potrebuje več energije, da razgradi gluten. Prisoten je v testeninah, belem kruhu, ocvrti hrani, v raznih omakah in mesnih izdelkih.

Če se vam neprestano vrti ali imate občutek, da boste padli v nezavest, ste lahko alergični na gluten.

Spremembe razpoloženja

Če telo težko prebavlja gluten, so nenadne spremembe v razpoloženju dokaj razumljive in pričakovane, piše net.hr. Pri ljudeh, ki trpijo zaradi te alergije, se lahko pojavijo anksioznost, razdražljivost in vzkipljivost brez nepotrebnega razloga.

Kronični glavoboli

Tisti, ki ne prenašajo glutena, imajo večje možnosti, da dobijo glavobole in migrene, ki se pojavijo od pol do ene ure po zaužitju hrane z glutenom.

Stalna utrujenost

Če se sprašujete, zakaj ste stalno utrujeni, je morda razlog gluten, ko ga telo prebavlja. Za razgradnjo nezaželenih snovi telo namreč potrebuje več energije.

Deli novico:

katastrofa |  18 .12. 2017 ob  08: 15
V tem članku zgleda kot da je celiakija nekaj kar tako...žal ni, če jo imaš moraš nato imeti celoživljenjsko dieto. In nespoštovanje diete pripelje lahko do raka tankega in debela črevesja, slabega počutja, slabokrvnosti...
giro |  17 .12. 2017 ob  23: 13
-2
ja, imam vse te simptome... ne grem k dotorju! da nimam slucajno res kasno bolezen.. do takrat bom pa jel normalno kot do zdej
Tango |  17 .12. 2017 ob  22: 02
-1
Osebno sem najbolj alergičen na DOBRE (ni nujno lepe), ženske. A moram nehat jest kruh?