IZKORISTITI POTENCIAL: Na Goriškem si želijo za razvoj športnega turizma

Goriška

Zaradi mile klime in vremenskih pogojev je Goriška idealna za športni turizem. Tega se zavedajo tudi tamkajšnji ponudniki, v družbi Hit pa večkrat gostijo različne športnike na pripravah. Za še večji obisk športnikov pa bi morali dograditi različne športne objekte, česar se sedanji ponudniki zavedajo.

Športni objekti se sicer gradijo, vendar jih je za boljšo ponudbo priprav in športnega turizma še vedno premalo. V Novi Gorici bodo šele letos začeli graditi 25-metrski pokriti bazen, premalo je igrišč za različne igre z žogo, teniških igrišč, na Goriškem tudi nimajo nobenega golf igrišča.

Sicer pa na Goriško privabljajo možnosti priprav na reki Soči, saj je v Solkanu že zgrajen sodoben kajakaški center. Precej so zasedeni tudi novogoriški atletski stadion ter nogometna igrišča.

V Hitu se pogovajajo tudi z združenjem atletskih trenerjev  

"Zavedamo se velike priložnosti, ki jo imamo na področju športnega turizma, vendar bi morali rešiti težave zaradi premajhnega števila športnih objektov," je nedavno na predstavitvi investicij družbe potrdil tudi predsednik uprave Hita Janez Mlakar.

Pred velikonočnimi prazniki so na pripravah gostili mlada slovenska atleta Agato Zupin in Jureta Grkmana pod vodstvom trenerja Damjana Zlatnarja. Slednji je povedal, da odločitev za prihod v Novo Gorico temelji na zelo dobrih možnostih treninga, vključno s prijazno klimo, dobro hrano in okoljem, ki razume potrebe vrhunskega športa, so sporočili iz Hita.

Sicer pa so bili med minulimi velikonočnimi prazniki Hitovi hoteli na Goriškem polno zasedeni. Prevladovali so italijanski gosti, ki so se na tem območju zadržali med dvema in tremi dnevi.

V družbi Hit nadaljujejo s pogovori z Združenjem atletskih trenerjev Slovenije, ki so si na delovnem obisku že ogledali rešitve, ki jih za oblikovanje programov priprav za športnike ponujajo destinacija Goriška in zmogljivosti družbe Hit. Skupni cilj predstavlja nadaljnje sodelovanje pri izvajanju priprav, usposabljanj, izobraževanj in nenazadnje tudi dogodkov, kot je letni kongres Združenja atletskih trenerjev Slovenije.

Med velikonočnimi prazniki so v hotelih Lipa in Sabotin prenočevali tudi kolesarji, ki so tekmovali na mednarodni kolesarski MTB dirki Griči XC 2018 v Vrtojbi.

Deli novico: