JANŠA NA OBISKU V ZAGREBU: Beseda je tekla o zapletih z arbitražo

Slovenija

Predsednik opozicijske SDS Janez Janša se je v sredo mudil v Zagrebu, kjer se je sestal s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem. Med drugim sta se pogovarjala tudi o zapletih z arbitražo o meji, so danes sporočili iz SDS.

Janša se je v Zagrebu sestal tudi s predsednikom sabora Goranom Jandrokovićem in predsednikom Evropske ljudske stranke (EPP) Josephom Daulom.

S Plenkovićem sta govorila predvsem o odnosih med Slovenijo in Hrvaško ter o arbitraži, pa tudi razmerah v regiji in Evropski uniji. Govorila sta tudi o sodelovanju med SDS in HDZ, ki jo vodi Plenković in ki je tako kot SDS članica EPP. Pri tem je SDS podprla kandidaturo HDZ za organizacijo kongresa EPP leta 2019 na Hrvaškem.

Kot je na Twiterju zapisal Janez Janša, je "pogovor vedno potreben, saj le tako odprta vprašanja lahko dobijo odgovore". Plenkoviću se je tudi zahvalil za gostoljubje.

Kaj konkretno se je Janša pogovarjal s Plenkovićem, v SDS ne razkrivajo. Znano pa je nasprotovanje stranke arbitraži in tudi temu, da bi morala Slovenija implementirati arbitražno razsodbo, če je Hrvaška ne namerava.

Hrvaška pod vodstvom Plenkovića pa vztraja, da je arbitražna razsodba zanjo mrtva črka na papirju, ker da je zaradi "kompromitacije" postopka z nedovoljenimi pogovori med slovenskima agentko in arbitrom izstopila iz arbitraže in da zanjo torej ne velja več. Pa čeprav je sodišče samo odločilo nasprotno.

Plenković zdaj slovenski strani ponuja "dialog o vseh odprtih vprašanjih", tudi o meji, vendar ne na podlagi arbitražne razsodbe. Slovenski premier Miro Cerar pa vztraja, da se s Hrvaško lahko pogovarja samo o načinih implementacije razsodbe.

savinares |  11 .12. 2017 ob  04: 55
največja napaka je bila arbitraža na tak način,da so izpustili slovenski narod na drugi strani ,razprodaja slovenije
te politike |  10 .12. 2017 ob  15: 57
bi bilo treba vse zbrcat na cesto. od prvega do zadnjega
domoljubje, domotožje in podobne "VARLJIVE KAČE", prosto po Prešernu ... |  09 .12. 2017 ob  19: 36
-1
Hrvaška je "na cedilu" pustila Praljaka, Slovenija pa tudi marsikaterega Slovenca !!... ( Sirijca Ahmada pač ne - slednjega namreč izprijeni politiki lahko še zelo doro "unovčijo" za svoje volilne glasove !!... saj - koneckoncev: politikom gre izključno za to, za volilne glasove in pa popolnoma NIČ drugega !!... ; odvzamimo jim VSE volilne glasove s totalnim bojkotom prihodnjih državnozborskih volitev in ostali bojio z nago ritjo na prazni kahli !!!... ... )

- štimt ?
binči |  09 .12. 2017 ob  11: 25
-1
Podrepna muha!
ma |  09 .12. 2017 ob  10: 23
-1
kje je kdo še videl, da bi šel nekdo tako naveliko tožiti svojo domovino v drzge države! Najprej NLB v Bruslju, potem na obisk h Plenkoviću na Hrvaško. Verjetno mu je šel reči, naj potrpi, da drugo leto bo JJ zmagal na volitvah in takrat se bosta dogovarjal o meji, brez spoštovanja arbitraže. Očitno mu gori pod nogami, vedno več novih strank se ustanavlja in vedno manj volilcev bo imel.
kukavičje |  08 .12. 2017 ob  22: 27
jajce
Kranj |  08 .12. 2017 ob  21: 23
Spet drek meša in dela škodo Sloveniji
Katera je edina primerjava |  08 .12. 2017 ob  19: 39
med Napoleonom in Janšo? Obadva sta se na svoje funkcuije povzpela iz "nič"!...
Rajši mona |  08 .12. 2017 ob  18: 21
kot Janša
resnica |  08 .12. 2017 ob  15: 14
po vsej verjetnosti mu še niso plačali vsega orožja. JANŠA JE SRAMOTA ZA DRŽAVO.
1