KANDIDAT ZA GUVERNERJA NA KOSTIĆEVI JAHTI? Luksuzna lepotica za 30 milijonov evrov

Slovenija

Srbski tajkun Miodrag Kostić, ki ima velike apetite tudi na slovenski Obali, je začel 'naskok' na Gorenjsko banko v začetku leta 2016. Od takrat je aktualno vprašanje, zakaj je Kostiću Banka Slovenije pomagala odpreti vrata v slovensko banko. Po poročanju portala Siol se odgovor morda skriva v črnogorski Budvi.

Kot poroča Siol, so se junija 2016 na regionalnem vrhu v vasi Bečići pri Budvi sestali finančni ministri, guvernerji centralnih bank ter vodilni iz davčnih uprav v državah nekdanje Jugoslavije. V imenu Banke Slovenije naj bi se konference udeležil viceguverner Primož Dolenc.

Po poročanju Siola pa naj bi se Dolenc, sicer aktualni kandidat predsednika države Boruta Pahorja za novega guvernerja, sestal tudi z izvršno direktorico srbske AIK Banke Jeleno Galić. AIK Banka, katere lastnik je srbski poslovnež Miodrag Kostić, je danes druga največja delničarka Gorenjske banke. Deset dni po konferenci v Črni gori je AIK Banka dobila dovoljenje Banke Slovenije za 20-odstotno povečanje lastniškega deleža v Gorenjski banki.

Kostić je takrat postal lastnik portoroškega hotela Kempinski in se začel spogledovati s portoroškim letališčem. V začetku leta 2016 je z vplačilom 12 milijonov evrov svežega kapitala postal 14-odstotni lastnik Gorenjske banke.

V zadnjih dneh naj bi v javnosti zaokrožila informacija, da se je Dolenc v Budvi sestal s Kostićem, ki naj bi ga gostil na svoji luksuzni 49 metrov dolgi jahti Aleksandar V., vredni 30 milijonov evrov. Po poročanju Siola naj bi Dolenc obisk Kostićeve jahte prijavil na Banki Slovenije kot lobistični stik. Na Banki Slovenije so za Siol povedali, da se je Dolenc s Kostićem sestal le enkrat v okviru srečanja s člani Sveta Banke Slovenije in sicer, v prostorih Banke Slovenije.

Deli novico:

 |  26 .09. 2018 ob  18: 27
Lutka Udbe.
LADRI |  26 .09. 2018 ob  12: 13
LADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRILADRI
atila |  26 .09. 2018 ob  10: 19
Poštenjaki kupijo svojo jahto!!! (se ne skrivajo)
Razni zasluškarji v javnem sektorju pa najamejo jahto (od 40,000,00 pa do 200,000,00€ na teden)
dadadada res je SLOVENIJA Švica!
Predlog |  26 .09. 2018 ob  09: 43
Samostojna regija Istra.....bo bolje?Kot FVJ....friuli za nevedneze...kaj pravite?
xxl |  26 .09. 2018 ob  09: 02
Slovenija, moja dežela! Dežela kaviar levičarjev!
to je vse |  26 .09. 2018 ob  08: 33
kar znajo naše - se prostituirat, banda lopovska
Kostic |  26 .09. 2018 ob  08: 08
Jaz sem videl v Dubrovniku, tudi Cerarja na barki od Kostica. Da niso vozli vlakca na barki.
gnide |  26 .09. 2018 ob  08: 04
bodo vedno prisesniki in lopovi
Hinko Murovec |  26 .09. 2018 ob  05: 09
Kdor še ni dojel da so vsi ti Elitniki in voditelji povsem enaki lopovi mu pač niti ljubi Bog ne more pomagat. Ja Borči pa si mora ustvarit potrebno zaledje ki mu bo omogočalo udobno življenje ko bo skupaj z ostalimi danes aktualnimi mafiozi sel v pokoj.
Uol strit đurnal |  25 .09. 2018 ob  22: 47
10
Dolenc je za kratek čas delal tudi v Intereuropi pod vodstvom Lovšina.
Nekaj so zašuštrali z nakupom delnic in je hitro šel.
Lepo, da se je po 10-tih letih toliko naučil, da ga celo Pahor predlaga za guvernerja.
Navaden človek se vpraša.. ma čakaj malo, a je to normalno, da ni nikoli konca teh mutnih poslov ?
Eho |  25 .09. 2018 ob  21: 37
Vse kar so komunisti zgradili in prispevali za boljše jutri vseh s svojim nesebičnim odrekanjem mora Domovina dobiti nazaj. Vsi ostali, ki bi pa tudi radi prispevali domovini tako kot nekoč komunisti, naj to s svojim denarjem dosežejo. Naj lasten denar vložijo. Ne pa, da kradejo komunistom, ki so kri scali zato, da bi nam bilo vsem dobro. Amen.

No pasaran.

denar |  25 .09. 2018 ob  20: 38
disi, disi.........