KDO JE SLOVENKA LETA? Ženska, ki nas uči sprejemati drugačne otroke

Slovenija

Bralci revije Jana so za Slovenko leta 2017 izbrali ustanoviteljico zavoda 13 Petro Greiner. Z ustanovitvijo zavoda 13 je Greinerjeva po mnenju uredništva revije Jana spodbudila k ozaveščanju o drugačnosti in sprejemanju otrok s posebnimi potrebam, so sporočili organizatorji.

Prireditve v Unionski dvorani Grand hotela Union v Ljubljani se je včeraj udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor in čestital zmagovalki. Greinerjeva pa je ob podelitvi naslova Slovenka leta povedala, da je presenečena, da je bila izbrana, ker so vse ženske, ki so se potegovale za naslov, izjemne.

V letošnji akciji Slovenka leta je sicer sodelovalo še devet žensk, ki so prav tako navdušile s svojim delom in vrednotami, in sicer direktorica Zavoda Slovenija Transplant Danica Avsec, dolgoletna šefinja protokola RS Ksenija Benedetti, večkrat odlikovana policistka Mirela Čorić, mati in vodja ekipe smučarke Ilke Štuhec Darja Črnko, glasbenica, šansonjerka in interpretka, ki je z znamenitim Cafe teatrom šansonu v Sloveniji zgradila dom Vita Mavrič.

Med kandidatkami za naslov je bila tudi prvakinja SNG Drama pesnica in prejemnica Borštnikovega prstana za življenjsko delo Saša Pavček, režiserka in scenaristka Hanna A. W. Slak, ravnateljica vzgojnega zavoda Planina za otroke in mladostnike Leonida Zalokar in raziskovalka Janja Zupan, ki je z mednarodno skupino raziskovalcev na Inštitutu za medicinska raziskovanja Univerze v Aberdeenu dve leti proučevala matične celice in odkrila novo populacijo matičnih celic, ki so sposobne same obnavljati hrustanec.

Slovenke so sebi in okolici ponovno pokazale ter dokazale, da zmorejo več, kot si morda mislijo, pa naj gre za osebne dosežke, odnos do sočloveka ali spreminjanje sveta, so še sporočili organizatorji dogodka.

Srđan |  05 .12. 2017 ob  12: 20
Justino,samo da je naše gore list pa je vse uredu !
naj |  05 .12. 2017 ob  12: 17
slovenka v sreduni
Justino |  05 .12. 2017 ob  12: 10
Bravo Mirela nedaj se,čestitke !
! |  05 .12. 2017 ob  11: 17
Čestitke in veliko uspeha vam želim.
En od dol morto di fame pošten delavec |  05 .12. 2017 ob  09: 34
-1
Kdo pa je tisti v sredini na fotki. Negre jim slabo' onim tam gor. Slovenci isti so kot mi ali so oni Slovenci slični nam istrskim frikom?