KDO NAJ KIDA SNEG? Na spletu zgroženi nad predlogom vladi

Slovenija

Polni idej državljani pišejo vladi. Tokrat se je med njimi znašel predlog o kidanju snega. Mnogi se nad predlogom zgražajo, opisujejo ga kot neprimernega in žaljivega.

Na spletni strani predlagam.vladi.si je tokrat državljan pod vzdevkom 'verso verso' predlagal, "da se aktivira prejemnike socialne pomoči za kidanje snega". Ob tem je dodal: "Pločniki bodo čisti."

Na njegov predlog se je zvrstila vrsta zgražajočih se komentarjev. Nekdo je zapisal, da sta tako predlog kot komentar žaljiva. "Očitno bi predlagatelj s po njegovem manjvrednim delom rad razkazoval svojo premoč in avtoritaritarnost pred sodržavljani v stiski. Slovenija je po ustavi socialna država in vsakdo, ki izpolnjuje kriterije, je upravičen do pomoči, ne da bi se mu bilo potrebno za to komurkoli zahvaljevati. Kaj šele, da mi moral to pomoč odslužiti," je zapisal.

Drugi je mnenja, da predlagatelj sploh ne ve, čemu je namenjena socialna pomoč: "To, kar omenja, je javno delo in bi bilo treba zaposlit tiste na socialni preko javnega dela … Ta predlog je bil objavljen samo zato, ker predlagatelj verjetno misli: lenuhi dobivajo socialno, samo doma čepijo."

Spet tretji pojasnjuje, da za javne površine skrbi cestna služba. Kot pravi, je predlog neprimeren, "zato ker bi za kidanje snega moral poskrbeti vsak, ki je pri močeh". Ob tem pojasnjuje, da ko bi zapadlo veliko snega, bi tisti, ki uživajo socialno pomoč, lahko ostali brez pomoči, ker bi bilo snega enostavno preveč.

Vlada se na predlog še ni odzvala, trenutno (v času pisanja članka, op. a.) predlog podpira 9 obiskovalcev strani, 17 jih je proti.

Deli novico:

anićnebo |  12 .02. 2018 ob  23: 17
ker se birokrati in delomrzneži sklicujejo na Ustavo RS, Politikom z redkimi izjemami pa je to marginalna tema, Kaj pa zakon in podzakonski akti. A je tudi njih težko spreminjati, iti nekako v korak z časom, potrebami in možnostima družbe. Takšna kot je sedaj, socialna država je cokla za napredek države in blaginje ljudi. V mislih imam predvsem dolgotrajno nezaposlene, zaposlene z minimalnimi prejemki OD in motivacijo obeh do dela. In zato imamo IPS, ISS in druge dajalce-PUNUDNIKE STORITEV. In nad vsemi vzvišeno stoji NJEGOVO VELIČANSTVO PROFIT. Nimam namena govoriti o osebnih izkušnjah z prejemniki socialnih pomoči in nadomestil za začasno brezposelnost, povem pa da je to za večino teh MILOŠČINA. Ali mislijo da za svoje nedelo zaslužijo več pa presodite sami. Država z svojo mladostjo, neobremenjena z okostonelostjo bi lahko tudi v tem našla izziv in naredila bolj odločne korake v tej smeri, ali pa lokalni samoupravi omogočiti da odloča tudi o vprašanjih ki bi jih morala udejanjiti sama. Na kraju, moj mali komentar na anketo uredništva. Nikjer ne vidim zgražanja do takšnega ali drugačnega dela delovno sposobnih posameznikov. In tudi ne odpora delodajalcev razen v izrazito nacionalno homogenih družbah, kar tudi ni in ne sme biti NEZANEMARLJIVO.
@ javna dela in @ Obala |  12 .02. 2018 ob  21: 43
pohvala obema, sta ena redkih, ki jima je zadeva jasna.
@bruno in bella |  12 .02. 2018 ob  18: 12
javna dela |  12 .02. 2018 ob  16: 24
mimogrede javna dela že obstajajo in če imaš srečo lahko greš v javna dela. lahko si pa samo eno leto. razen spet tistih, ki so stari čez 55 ali nekje toliko, tisti so lahko 2 leti... tako da ni da ljudje nočejo delat....
@da jin ni mars |  12 .02. 2018 ob  16: 22
treba se vsi vržti v politike in na toplem spremljat dogodke blizu frižiderja. Pametno dovolj?
DA JIH NI SRAM |  12 .02. 2018 ob  16: 15
Vsako delo je častno tudi kidanje snega,to zame ni manjvredno delo.Vsi ki dobivajo podporo od države bi lahko pomagali kidati,mi ki delamo in zato nismo pošteno plačani moramo delati nekateri tudi na tri izmene,praznike,vikende moramo za to ker delamo plačati še davek državi.Kaj dajejo pa ljudje ki dobivajo socialno pomoč?nič pa še imajo brezplačni vrtec,...pa so starši doma 24ur na dan,tisti starši ki so zaposleni si morajo iskati pa privat varstvo in spet več plačevati.Kdo se ima potem bolje??????????????VSAKO DELO JE ČASTNO,IN KDOR HOČE DOBI DELO PA ČE ČISTI WC,POMETA,POMAGA STAREJŠIM ALI SAMO KIDA SNEG,A DOKLER DRŽAVA NE BO UREDILA BO TAKO,DA BODO PREJEMNIKI SOCILNE POMOČI NA BOLJŠEM KOT POŠTENI DRŽAVJAN KI SI JE ZASLUŽIL POKOJNINO PA IMA MANJŠO KOT TISTI KI DRŽAVI ŠE NI PRISPEVAL NIČ..
Zato-poduk temu Adi Smolar se naučit na pamet |  12 .02. 2018 ob  15: 44
Je treba delat, ne pa mamila jemat, je treba delat, ne pa okol ga srat...Bog daj da crkne televizor, Jaz sem nor, bugi, bugi, stvor. In sem alergičen na PSIhopate.In je, kajne? Ali pa Zmelkoow-Problemi, problemi bojo in klinc jih gleda.
bella |  12 .02. 2018 ob  15: 30
15
Jaz v tem predlogu ne vidim nič žaljivega. Žaljivo in nepošteno se mi zdi to, da ogromno državljanov dela po 40 ur ali več na teden in zasluži približno tolko kot prejemniki socialne pomoči, ki lepo doma spijo in uživajo. (prejemnik socialne pomoči prejem cca 370 eur bon za hrano 100 eur za Lidl (to je navada zadnje čase), pa dodatke za obutev, ogrevanje, plačujejo jim položnice..in verjemite mi večina se jih ima odlično). Pošteno bi bilo, da bi oddelali teh 370 EUR, kar bi bilo cca 4 ure na dan in bi jih bilo treba povsod vključevati (od kidanja snega, čiščenja morja, pomoč starejšim, pobiranje odpadkov, košnja itd).
@bruno |  12 .02. 2018 ob  15: 07
-9
Ja ma bruno, kdo naj rihta vse to, če je sama shizofrenija tu na obali, kar se vidi že iz tega, da ni ene seksi ženske. In prostata? A ste mladi? Ne veste zakaj se gre. Za zdravje, orca vacca.
bruno |  12 .02. 2018 ob  14: 53
18
čisto dober predlog in ne samo za kidanje snega ampak tudi kaj drugega in sicer naj uvedejo javna dela za vse brezposelne in bo zadeva čista, poštena in korektna do vseh. Nevem zakaj bi lahko bil predlog žaljiv in zakaj bi država s tem kazala svojo nadmoč ali smo potemtakem vsi zaposleni tudi tisti preko javnih del neumni da hodimo v službo in delamo oz. ali je potemtakem delo oz. imeti službo žaljivo in država tako nad zaposlenimi izkazuje svojo moč? Ali smo zaposleni užaljeni ker moramo delat? Torej ali mora država poskrbet za delovna mesta oz. za zmanjšanje nezaposlenosti ali obratno.
Skratka vse nezaposlene bi bilo treba zaposlit tisti, pa če tudi z javnimi deli takšnimi in drugačnimi, tisti, ki pa noče delat pa tudi do prejemanja socialne pomoči ni upravičen.
Malo za šalo in malo za res tudi Jezus Kristus je rekel, da je treba lačne naučit lovit ne pa jim samo dajat za jest!
Obala |  12 .02. 2018 ob  14: 52
Za to so placane javne sluzbe,ce pa nimajo delavcev naj jih pac zaposlijo in placajo.
TUDI BAVČAR |  12 .02. 2018 ob  14: 34
14
IN OSTALI ZAPORNIKI NAJ POPRIMEJO ZA LOPATE, OČISTIJO PLOČNIKE, VODOTOKE ITD...
LEPO KUGLO NA NOGO IN GASA DELAT. DRŽAVA PA BI MORALA MALO BOLJ PREVERJAT KDO PREJEMA SOCIALNO. KO VIDIŠ KRIMINALCA, KI PREJEMA SOCIALNO, HODI NA RDEČI KRIŽ PO PAKETE, ŽIVI V NEPROFITNEM STANOVANJU....... A VOZI SE V AVTU ZA 100.000 EUR. TISTI URADNIKI, KI SAMO GNIJEJO V PISARNAH IN JE NJIHOVA UČINKOVITOST MOČNO POD VPRAŠAJEM NAJ GREDO NA TEREN MALO PREVERJAT ZADEVE KDO JE UPRAVIČEN DO ČESA IN KDO NE.
1