KRAJEVNE PLOHE POVZROČALE TEŽAVE PO DRŽAVI: Pri sosedih nakupovalni center postal bazen (VIDEO)

Vreme

Krajevne plohe in nevihte so včeraj zajele državo, meteorna voda pa je ponekod povzročala resne težave. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so gasilci sprva črpali vodo iz stanovanjskih objektov v okolici Ljubljane in na notranjskem, a jo je vreme, kot kaže, zagodlo tudi drugod. Težave je vreme povzročalo tudi v prometu.

Uprava RS za zaščito in reševanje je poročala o poplavah meteornih voda v Celju, Laškem, Preboldu, Rušah, Žalcu, Sevnici, Radečah, Hrastniku in Zagorju ob Savi. V Kapli vasi v Preboldu so poročali tudi o poplavah ob vodotoku.

V naselju Velike Bloke je denimo zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Na pomoč so priskočili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Velike Bloke, ki so meteorno vodo s pomočjo protipoplavnih vreč in peska preusmerili. Poleg tega so vodo ob objektu in v njem izčrpali ter ga izsušili.

Tudi v občini Ig v naselju Iška so tamkajšnji gasilci izčrpali dva kubična metra vode iz stanovanjskega objekta, podobno je bilo v naselju Malo Trebeljevo.

Zaradi obilnega deževja je voda zalila tudi dve garaži in dvorišče sosednje hiše v Straži. Tamkajšnji gasilci so vodo iz kleti izčrpali in počistili prostore, na zalitem cestišču pa so očistili nanos blata in peska, še piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Meteorna voda je nevšečnosti povzročila tudi v občini Zagorje ob Savi, v Vrhovem v občini Radeče pa se je zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod zamašil jašek. Iz slednjega je tekla voda in ogrožala stanovanjsko hišo, zato so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vrhovo jašek odmašili.

Poleg poplavljenih stanovanjskih in drugih objektov, pa je vreme povzročalo preglavice tudi v prometu. Zaradi poplavljenega cestišča je bila zaprta regionalna cesta Zagorje-Trbovlje v Bevškem. Zaradi kamenja na cestišču pa tudi glavna cesta Trbovlje-Hrastnik.

Slika je simbolična.

Nevšečnosti tudi pri sosedih

Močno neurje je preglavice povzročalo tudi pri sosedih. V avstrijskem Gradcu je poplavilo tamkajšnji nakupovalni center

Deli novico:

narod |  17 .04. 2018 ob  10: 19
zazri se malo v nebo, dvignite pogled s telefonov in videli boste, da nas škropijo kot ščurke..pa našo hrano tudi. No to si pa že itak sami :)