LADY GAGA BO ŠE MALO POČAKALA: Premiera pet mesecev kasneje od načrtovanega

Film

Nova priredba filmske klasike Zvezda je rojena, v kateri sta glavni vlogi odigrala Lady Gaga in Bradley Cooper, bo v kinematografih na ogled pet mesecev kasneje, kot je bilo načrtovano. Filmski muzikal bo po napovedih filmskega studia Warner Bros v ameriških kinematografih na ogled 5. oktobra prihodnje leto. Prvotno je bila premiera mišljena maja.

Za Lady Gaga je bila to prva glavna vloga pred filmsko kamero. Doslej je odigrala nekaj manjših vlog in nastopila v peti sezoni ameriške serije Ameriška grozljivka: Hotel.

Ta odločitev bi lahko ustvarjalcem povečala možnosti za oskarje, je po poročanju nemške tiskovne agencije zapisala revija Variety. V tako imenovani sezoni oskarjev, jeseni in pozimi, namreč filmski studii začnejo predvajati filme, s katerimi upajo na najbolj cenjeno filmsko nagrado na svetu. Oskarje podelijo februarja.

Remake, v katerem je Cooper prvič poprijel za režijo, je četrta priredba uspešnice o rockovskem glasbeniku, zasvojenem z alkoholom, ki se zaljubi v mlado žensko in ji pomaga pri pevski karieri. Medtem ko se pevka strmo vzpenja, sam vse bolj tone. Romantično zgodbo so prvič posneli leta 1937, obstajata pa tudi različici z Judy Garland in Jamesom Masonom v glavnih vlogah iz leta 1954 ter različica z Barbro Streinsand in Krisom Kristoffersonom iz leta 1976.

Deli novico: