LESTVICA NAJBOLJ OSOVRAŽENIH: Kdo pa vas živcira?

Svet

Sepp Blatter, Jose Mourinho, Harald Schumacher, Michel Platini, Richard Keys, Cristiano Ronaldo, Luciano Moggi, El Hadji Diouf, Pete Winkelman in John Terry so po angleški reviji Four Four Two najbolj osovražene osebnosti v svetu nogometa. Seznam obsega petdeset imen, Slovencev pa ni na njemu.

Jose Mourinho

Vsaka nominacija ima tudi krajšo, nekoliko humorno razlago. Za bivšega predsednika Fife Seppa Blatterja so Angleži zapisali: "Leta 2013 je študentom na Oxfordu predaval: Ali mislite, da poznate ustroj Fife. To ni brezoblična mašinerija, ki tiska denar na račun nogometa, jaz pa nisem tisti, ki vleče vse niti in se smehlja, ko odhaja na bančno okence."

Portugalskega trenerja Joseja Mourinha so opisali: "Večina ljudi se izogiba sporom. Nekateri se sploh ne zmenijo zanje. Manjšina jih celo obožuje. So pa tudi takšni, ki brez sporov ne morejo živeti. Zanj velja, kot je nekoč dejal filmski producent David Merrick - zame ni dovolj, da zmagam, moji tekmeci morajo izgubiti."

Na tretjem mestu je pristal nekdanji nemški vratar Harald Schumacher, ki je pred leti v podobni raziskavi v nekem francoskem časniku prehitel celo Adolfa Hitlerja. Ljubiteljem nogometa ostaja v spominu predvsem po 'kriminalnem' prekršku na svetovnem prvenstvu leta 1982 nad francoskim napadalcem Patrickom Battistoni. Nesrečnik je ostal brez nekaj zob, s poškodbo hrbtenice, nekaj ur pa je bil celo v komi. Schumacher se je po tekmi na poškodbe nasprotnika požvižgal: "Če je to vse, bom jaz plačal njegove plombe."

Cristiano Ronaldo 

Četrti je predhodnik Aleksandra Čeferina na čelu Uefe Michael Platini, peti je angleški televizijski komentator Richard Keys, ki je 2011 izgubil službo pri Sky Sport zaradi seksističnih pripomb o nogometni sodnici, šesti pa je eden glavnih zvezdnikov sedanjosti Portugalec Cristiano Ronaldo.

O slednjem so pri Four Four Two zapisali: "Ronaldo v karieri bije dve bitki; eno proti Messiju, drugo proti percepciji publike. Ljudem, pa naj bodo to njegovi sovražniki, nevtralni opazovalci ali občudovalci, se človek, za katerega je celo Sepp Blatter dejal, da se zelo samovšečen, ni nikoli prikupil. Svoje lastnosti, ki so navzven najbolj moteče, on ne skriva: zaljubljen je vase, pa naj bo to ob proslavljanju zadetka za 4:1 v finalu lige prvakov, ko zanj ni bil zaslužen, ali ob finalu evropskega prvenstva, ko se je sredi slavja ustavil in sebe občudoval na velikem zaslonu."

Medtem ko redki dvomijo o njegovi veličini, mnoge odbija njegova očitna narcisoidnost. Vendar po mnenju revije eno brez drugega ne gre. Absolutna predanost, zaradi katere je Ronaldo občudovan, lahko dosežejo le tisti, ki so prepričani vase, kar pa ne pomeni, da to navzven ni moteče. "Skratka odličen nogometaš, ki ga je težko ljubiti in hkrati lahko občudovati."

John Terry 

Prvo deseterico zaključujejo nekdanji športni direktor Juventusa Luciano Moggi, zdaj že upokojeni El Hadji Diouf, ki je bil v dresu Liverpoola znan po umazani, nešportni igri, angleški poslovnež Pete Winkelman in dolgoletni kapetan Anglije John Terry, ki ni varčeval z nasprotniki, svojo glavo ali ženami soigralcev.

Do 50 mesta sledijo: Bernard Tapie, Karl Oyston, Diego Maradona, Joey Barton, Ken Bates, Luis Suarez, Mike Ashley, Diego Costa, Ashley Cole, Paolo di Canio, Andoni Goikoetxea, Graeme Souness, Richard Scudamore, Kevin Muscat, Roman Abramovič, Dennis Wise, Silvio Berlusconi, Joe Kinnear, Mike Dean, Alex Ferguson, Francesco Becchetti, Mark van Bommel, Tim Sherwood, Antonio Rattin, Graham Westley, John Fashanu, Roberto Rojas, Vinnie Jones, Vincent Tan, Steve Evans, Sergio Busquets, Neil Warnock, Ben Thatcher, Stan Kroenke, Alan Green, Pepe, Tony Pulis, Robbie Savage, Alan Pardew in Sergio Ramos.

Đubre |  07 .12. 2017 ob  12: 55
Ratko Mladič me živcira !