METALDAYS V POLNEM POGONU: V Tolminu ta teden odmeva metal glasba

Posočje

Festival MetalDays je pretekli konec tedna odprl svoja vrata ljubiteljem metal glasbe. Metalske počitnice so tudi letos v Tolmin privabile na tisoče obiskovalcev iz vseh koncev sveta. Glasbeni program se je pričel že v soboto, 22. julija, dan pred uradnim začetkom festivala.

MetalDays je s polnimi obrati začel delovati včeraj. Glasbeno dogajanje so zaznamovali Marilyn Mansonin Iced Earth, ki so nastopili na glavnem, 'Ian Fraser ''Lemmy'' Killmister', odru ter Venom INC., Batushka, Loudness, Absu in drugi, ki so nastopili na 'Boško Bursać' odru.

V prihajajočih dneh, vse do sobote, 29. julija, ko se MetalDays za eno leto poslovijo, se bo na treh odrih skupno zvrstila še kopica velikih (in manjših) imen metal žanra. Vsem, ki bi se festivala želeli udeležiti, pa še nimajo vstopnice, bo prav prišel podatek, da je nekaj vstopnic še vedno na voljo.

Program na MetalDays 2017 v naslednjih dneh

Na današnjem glasbenem sporedu izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo na Sotočje prihajajo tudi Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger. Četrtek je dan za Opeth, Solstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays med drugim prihajajo Heaven Shall Burn, Pain in Death Angel. Celoten seznam in urnik nastopajočih sta objavljena na spletni strani festivala.

Obiskovalci lahko ob prireditvenem prostoru brezplačno kampirajo, do Tolmina je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom.

MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo - festival poteka ob sotočju Soče in Tolminke. Organizator pa vsako leto poskrbi za festivalsko mesto v malem - vsak obiskovalec preživi in doživi počitniški teden ob glasbenem programu, s pestrim obfestivalskim dogajanjem (od jutranje joge, metalskega fitnesa, športnih tekmovanj, masaž in drugih presenečenj) in raznoliko kulinarično ponudbo.

Deli novico: