MINISTER BERTONCELJ BO NADALJEVAL S PEDAGOŠKIM DELOM NA PRIMORSKEM: Vlada podala soglasje štirim ministrom

Politika

Vlada je doslej štirim ministrom že podala soglasje, da lahko obdržijo delovno razmerje na svojem strokovnem področju, in sicer za pedagoško oziroma raziskovalno delo, so pojasnili v uradu vlade za komuniciranje (Ukom). Ministrom Andreju Bertonclju, Jerneju Pikalu, Miru Cerarju in Aleksandri Pivec pa se bo morda pridružil še Dejan Prešiček.

Kot so navedli v Ukomu, bo finančni minister Andrej Bertoncelj v skladu s sklepom vlade poleg ministrske funkcije lahko opravljal dopolnilno pedagoško delo v obsegu največ osem ur na teden.

Prav tako največ osem ur na teden bo lahko dopolnilno pedagoško oziroma raziskovalno delo na ljubljanski pravni fakulteti opravljal zunanji minister Miro Cerar.

Šolski minister Jernej Pikalo bo obdržal petinsko delovno razmerje kot visokošolski učitelj na ljubljanski fakulteti za družbene vede.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec pa bo za največ osem ur na teden opravljala raziskovalno delo v Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj.

Kulturni minister Dejan Prešiček pa bo, če bo vlada to odobrila, nadaljeval poučevanje na akademiji za glasbo za največ osem ur na teden, a prošnja za soglasje še ni vložena, so pojasnili v Ukomu.

Deli novico:

nezdružljivost  |  09 .10. 2018 ob  14: 14
kpk-rs.si/nadzor-in-preiskave-2/nezdruzljivost-funkcij-2
jurij |  09 .10. 2018 ob  13: 36
@flopka, vsaj v kopru bi lahko malo popravili vtis na naslednjih lokalnih volitvah.
flopka |  09 .10. 2018 ob  11: 42
Na bruhanje mi gre, kaj smo izvolili, kaj bo z našo bodočnostjo. Gnjus in beda neše politike.
Affonde |  09 .10. 2018 ob  11: 12
Obvezno preprečit tako početje, če so se odločili, da gredo v politiko bi moral biti obvezen pogoj, da ne morejo na staro delovno mesto. Pa naj se znajdejo ko jim poteče mandat, tako kot se moramo vsakodnevno navadni smrtniki.
jurij |  09 .10. 2018 ob  10: 39
če si minister bodi minister , ne pa da opravljaš še stotine drugih del in vlečeš plačo.
atial |  09 .10. 2018 ob  10: 05
A to predava našim otrokom!!!!!
baj baj kompas