MRAZ PRIHAJA V NOČI NA SOBOTO: Kje boste videli tudi snežinke?

Obala

Pred nami je nova vremenska fronta, ki s seboj prinaša padavine. Najbolj pestro dogajanje vremenoslovci napovedujejo med petkovim večerom in sobotnim jutrom, ko bo dež prešel v sneg tudi ob morju.

Danes bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, drugod po večini delno jasno. Ponekod v notranjosti bo megleno. Pozno popoldan oziroma zvečer bo lahko na Notranjskem in deloma tudi Primorskem že rosilo ali rahlo deževalo, nam je pojasnil Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon. Po podatkih agencije za okolje bodo najvišje dnevne temperature od 5 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 °C.

Petek bo oblačen, temperature ob morju pa bodo še okoli 12 °C. Padavine se bodo čez dan od zahoda širile proti vzhodu Slovenije in se postopno krepile. Proti večeru ali zvečer so možni tudi krajevni nalivi, ob morju lahko zagrmi. Pihal bo veter iz južnih smeri, ob morju jugo. Meja sneženja bo do večera med 800 in 1100 metri nadmorske višine, zvečer pa se bo od severa ohlajalo.

Meja sneženja se bo na severu države (Gorenjska, Koroška, deloma Štajerska) verjetno že pred polnočjo spustila do ali blizu nižin, dodaja Grizančič. V prvem delu noči na soboto bo dež prešel v sneg že v dobršnem delu Slovenije, "proti sobotnem jutru oziroma v soboto zjutraj bo dež prešel v sneg tudi na Primorskem. Tako se pričakuje sneženje tudi na Krasu, zaledju Obale in notranjosti Istre". Tik ob morju se bosta izmenjavala dež, dež s snegom in sneg, odvisno od kraja do kraja, intenzitete padavin in že od minimalne nadmorske višine.

Padavine bodo v soboto okoli poldneva ponehale. Pihala bo burja. Hladno bo. Nedelja bo do popoldneva sončna in mrzla, zlasti jutro.

Nov val poslabšanj v prihodnjem tednu

Napovedi za prihodnji teden kažejo na nove snežne padavine. "Kakšen centimeter, dva ali tri" utegne zapasti v zaledju Obale, na Krasu in notranjosti Istre. Največ snega bo predvidoma ob tem poslabšanju na Notranjskem in Kočevskem ter višje ležečih krajih.

Po nižinah naj bi po trenutnih izračunih padlo med pet in 20 centimetrov snega, krajevno na zgoraj omenjenih lokacijah tudi več.

Deli novico:

zapuščena |  08 .12. 2017 ob  07: 11
Čeprav nisem ljubiteljica snega, ga že komaj čakam.Ta megla ni za nikamor...
Sneg |  07 .12. 2017 ob  13: 53
V petek zvecer začne snežit v Kopru napoveduje meteo.
Tudi pri nas molijo |  07 .12. 2017 ob  13: 48
Bog prekrij z belim našo revščino. In to v bogati deželi.
zapuščena |  07 .12. 2017 ob  13: 48
Dež s snegom in plundra...to bo pa romantičen vikend...Upajmo le, da nam gretje ne odpove.
hura |  07 .12. 2017 ob  09: 41
Sneg bo padal da bi saj...