Na kavo v Trst?

V soboto 24. marca bo najbolj znana tržaška kavarna znova odprla svoja vrata. Novi najemnik je namreč zaključil tako s prenovo kot z izborom zaposlenih. Teh bo 19. Za gostinska dela pa se je prijavilo okoli 500 ljudi.

''Kavarna ogledal'' (Caffe degli specchi) v Trstu bo ponovno odprla svoja vrata konec meseca. Trenutno potekajo še zadnja dela notranje prenove. Po več kot pet mesecih bo tako Trst znova pridobil kavarno, ki je po svoje tudi srce in simbol mesta.

Znan je tudi že program otvoritvenega dne. Kavarna, ki se ponaša z edinstveno arhitekturo značilno za Srednjo Evropo iz 18. stoletja, bo med drugim gostila tudi nekaj znanih obrazov, med katerimi bo Massimo Zanetti, predstavnik Segafreda. Na Piazza Unita' bo slišati tudi zvoke pihalnega orkestra. Kavarna stavi po novem ravno na zlati čas iz preteklosti, ko je nastala. Atmosfero iz 18. stoletja bodo skušali znova pričarati in ji dati tisto družabno vrednost, kot je nekoč imela. Tako naj bi postala literarni in družabni salon za Tržačane in turiste. Kupili so nove svetilke, nov je tudi strop lokala, v katerem prevladujejo bela in rdeča barva. Giuseppe Faggiotto je za tržaški Il Piccolo dejal, da pri osebju dajejo prednost predvsem ljubeznivost in prijaznost. ''Hočemo, da se naše stranke počutijo kot doma, k temu pa sodi primerna postrežba in razvajanje'', je dejal.

Deli novico: