NA LADJI TRIGLAV NI TAKO ROŽNATO: Do konca tedna bodo odpravljali serijsko napako

Slovenija

Na večnamenski vojaški ladji Triglav bodo v tem tednu zamenjali tesnila na vseh treh motorjih. Zamenjava je nujna zaradi serijske napake na tesnilih, ki jo je proizvajalec potrdil. Dela naj bi predvidoma končali do konca tega tedna, sledila bo poskusna plovba ladje, so zapisali na spletni strani Slovenske vojske.

Med plovbo večnamenske vojaške ladje Triglav na mednarodni misiji Eunavfor Med Sophia v južnem Sredozemlju je posadka zaznala puščanje tesnil na enem od treh pogonskih motorjev. Tja se je odpravil predstavnik pogodbenega partnerja nemškega podjetja MTU, ki je zamenjal okvarjena tesnila in motorje priključil na testerje.

Ti so pokazali, da motorji delujejo brez napak. Sledila je poskusna plovba ladje, ki jo je spremljal tudi serviser pogodbenega izvajalca. Med plovbo so se pojavile podobne težave na tesnilih ostalih dveh motorjev. Pogodbeni serviser je ugotovil, da so tesnila odpovedala.

Ladja je privezana v pristanišču na Siciliji

Slovenska vojska je na ladjo napotila sistemskega inženirja, ki je skupaj s pooblaščenim serviserjem potrdil serijsko napako proizvajalca tesnil. Vojska je zato naročila nova tesnila in njihovo zamenjavo na vseh treh motorjih.

Operacija je del pristopa EU in mednarodne skupnosti za reševanje problematike tihotapljenja ljudi in nezakonitih migracij v regiji.

Večnamenski vojaški ladji Triglav, ki je Koper zapustila konec aprila in se podala proti mestu Augusto na Siciliji, kjer poteka misija Eunavfor Med Sophia, je odpovedal en motor. Ko so ga popravili in ponovno izpluli, sta se ustavila še preostala dva. Ladja je zdaj privezana v pristanišču na Siciliji, kjer odpravljajo napake na motorjih.

Deli novico:

IBRO |  22 .05. 2018 ob  09: 31
a lahko prosim popravite naslov: NA LADJICI .....
nakup |  22 .05. 2018 ob  08: 29
še pomnite policijski čoln, in vsa ostala plovila. Vsi z napako . Kakšno? ČIČ ni za barko in tudi barka ni za ČIČA...
Serijska napaka? |  22 .05. 2018 ob  07: 32
Ja res serijska napaka je bila narejena že pri nabavi takega plovila,ki ga ne potrebujemo in je ves čas na privezu v luki,to serijsko napako imajo vgrajeno vsi naši politiki in generali v foteljah.Vsi motorji,ki dolgo časa stojijo in so potem preveč obremenjeni jim prebije tesnila na glavi motorja to znajo že mehaniki začetniki ne,pa profesjonalni strojniki ladje naše vojske,če bi bila napaka serijska bi se to zgodilo že prej pri prvi plovbi ko je ladja prišla iz rusije,samo so takrat bili na njej pravi strojniki.
pimplc |  22 .05. 2018 ob  06: 10
kaksna tesnila? poklici tesnilca.
Pol pa... zakaj so strojarji na ladji... aja... stiskajo knofe in odpirajo zapirajo ventile... haha..
Koprcan |  21 .05. 2018 ob  22: 43
Italjani imajo floto 250 plovil in 2 letalonosilke...in tu neki imajo jajca se primerjat z italjani..haha
yasuo |  21 .05. 2018 ob  22: 33
sramota sramota sramota
to vam je uspelo ugotoviti
škoda da vaši možgani ne gredo naprej in ugotovijo kdo je zaslužen za to sramoto
škoda da vaši možgani ne gredo naprej in ugotovijo kdo je zaslužen za uničenje slovenske vojske
po mojem so krivi alieni
Komentatorji spodaj |  21 .05. 2018 ob  22: 33
Nemški motorji so crknili inkoga naj bo zdaj sram.Verjetno tudi vas,ker ne poveste koga.
kakršna država |  21 .05. 2018 ob  22: 32
takšna tudi ta ladja.
jaz |  21 .05. 2018 ob  19: 54
Sramota!
RAMIRI |  21 .05. 2018 ob  18: 43
Sramotno
Karlo |  21 .05. 2018 ob  18: 17
"Večnamenska" ladja je namenjena "vojski" in ničemur drugemu - češ, imamo mornarico. Še tisti ameriški rečni čoln iz vietnamske vojne je boljši. Bo kdo odgovarjal?