NA PRIMORSKI AC PRIČAKUJEJO ZASTOJE: Voznikom priporočajo obvoz

Slovenija

Dars bo po napovedih danes odstranil delovno zaporo na primorski avtocesti pri počivališču Ravbarkomanda v smeri Ljubljane. Promet na viaduktu bo predvidoma oviran med 6. in 18. uro. V tem času bo promet proti Ljubljani potekal le po enem pasu, v primeru večjih zastojev pa voznikom priporočajo obvoz po državni cesti proti Logatcu.

Gre za zelo obsežna obnovitvena dela, katerih pogodbena vrednost je za obe gradbeni sezoni skoraj 23 milijonov evrov. Dars je pogodbo o rekonstrukciji avtoceste na odseku med Uncem in Postojno ter obnovi Ravbarkomande sklenil z najugodnejšim ponudnikom na javnem razpisu - to sta v skupnem nastopu Kolektor CPG in CPK Koper.

Dars voznike naproša, naj pozorno spremljajo prometna obvestila in se v primeru daljših zastojev v Postojni pravočasno preusmerijo na državno cesto proti Logatcu in z nje na cesto Postojna-Unec. Med 6. in 12. uro bo popolnoma odstranjena zapora na eni polovici viadukta, medtem ko promet na sosednjem objektu, iz smeri Ljubljane proti Kopru že od srede popoldne poteka brez omejitev.

Dars je z obnovo viadukta Ravbarkomanda s pripadajočim voziščem začel junija. Celotna obnova je razdeljena v dve fazi. V prvi fazi so izvedli obnovo ceste in objektov na 6,3 kilometra vozišča, vključno z obnovo polovice viadukta v smeri proti Kopru. Druga faza pa bo potekala v gradbeni sezoni prihodnje leto. V tej fazi bodo izvedli obnovo še druge polovice viadukta v smeri proti Ljubljani.

Na Darsu so nedavno pojasnili, da se bo druga gradbena sezona začela takoj, ko bodo to dopuščali vremenski pogoji, predvidoma po zaključku zimske službe. Rok za izvedbo del v gradbeni sezoni 2018 je 123 dni od uvedbe izvajalca v delo.

"Promet bo v okviru delovne zapore urejen po dveh zoženih pasovih, vendar na precej krajši razdalji kot v letošnji gradbeni sezoni. Obnova bo namreč omejena zgolj na viadukt in je ne bodo izvajali na trasi avtoceste med Uncem in Ravbarkomando, kjer so bila dela letos v celoti zaključena," so zapisali na Darsu.

Deli novico:

r_locman |  10 .12. 2017 ob  09: 24
-1
Čez eno leto pa bo remont obnovljene avtoceste..... dejavu