NAGRADA NA PRIMORSKO: Ravnik na popevki z najboljšo interpretacijo

Slovenija

Gledalci in poslušalci so za popevko leta izbrali pesem Če pomlad nikoli več ne pride, ki jo je na nocojšnji prireditvi, na že 42. festivalu, zapel Alex Volasko. Ob spremljavi Revijskega orkestra RTV Slovenija se je na Popevki 2018 sicer potegovalo 13 pesmi.

Gledalci in poslušalci so za popevko leta izbrali pesem Alexa Volaska.

Strokovna žirija je izbrala tri finaliste, zmagovalca so nato izglasovali gledalci in poslušalci. Žirija je poleg zmagovalne pesmi izbrala še skladbo Samo mirno, samo dalje v izvedbi Canegatta in Z očmi zaljubljenca v maju Lee Likar.

Na nocojšnji Popevki so se predstavili še Flora Ema Lotrič s skladbo Pijana od ljubezni, Tjaša Horvat in Uroš Steklasa s skladbo Odgovor že poznaš, Gregor Ravnik s pesmijo Ti si, Nika Zorjan s pesmijo Za vedno (Za skaus), Andraž Hribar se je predstavil s pesmijo Stari most, Nastja Gaber s Tisoč in ena zgodba, Matjaž Kumelj z Živim na pol, MJAV s Tak moment, Manca Špik je odpela Kot bi te kdo ustvaril po meni, Rene Markič pa skladbo Naprej.

Nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je žirija podelila Gregorju Ravniku.

Strokovna žirija pod predsedstvom Anje Rupel je nagrado za najboljše besedilo skladbe podelila Nejcu Podobniku za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, Matija Krečič je za taisto skladbo prejel nagrado za najboljšo priredbo, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je žirija podelila Gregorju Ravniku za skladbo Ti si, nagrado za najbolj obetavnega avtorja ali izvajalca pa je prejel Andraž Gartner, ki že leta deluje pod umetniškim imenom Canegatto.

Skozi zadnje obdobje festivala so se v spremljevalnem programu, ki je minil v znamenju 20-letnice obuditve festivala, z venčkom pesmi sprehodili Alenka Godec, Darja Švajger, Nuša Derenda, Katrinas, Anika Horvat, Eva Černe in Marko Vozelj.

Deli novico:

izolana |  24 .09. 2018 ob  09: 46
bravo Primorci, čestitam
xl |  24 .09. 2018 ob  09: 17
Bravo primorci!