Opozorila, na kaj biti pozorni pri cvrtju krofov, da vam bodo uspeli, smo našli na spletnem portalu Odprta kuhinja.
NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE PRI CVRTJU KROFOV: Da jih ne boste obupano jedli na skrivaj
Če krofi nimajo obročka, mora biti pozorni na to, da bodo dovolj vzhajani, da ni prevroče olje in da se pečejo počasi. Ko položite krofe v vroče olje, jih morate takoj pokriti s pokrovko. Ko se na eni strani zapečejo, jih previdno obrnite.
Če so krofi premastni, je krivo premrzlo olje, zaradi katerega krofe posledično predolgo pečemo. Po cvrtju je krofe potrebno odcediti na rešetki.
Če si krofi pretemni, je prav tako krivo olje oziroma je temna barva posledica prevročega olja. Krofi se morajo peči počasi na 170 stopinj, kar je tretjina moči štedilnika. V loncu naj bi za tri prste olja, da bodo krofi plavali.
Če je v krofu luknja, so bili preveč ali prehitro vzhajani. Krofi ne potrebujejo pretirane toplote. Če uporabimo za aromo limono, ta v kombinaciji s kvasom naredi svoje. Krofi, ki jih oblikujemo v kroglice, niso nikoli votli, zato je pomembna tudi tehnika oblikovanja.
Če krofi niso debeli, ste jih najverjetneje med vzhajanjem obrnili, morda tudi preveč sploščili z rokami in pozabili na pokrovko pri cvrtju.