NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE PRI CVRTJU KROFOV: Da jih ne boste obupano jedli na skrivaj

Opozorila, na kaj biti pozorni pri cvrtju krofov, da vam bodo uspeli, smo našli na spletnem portalu Odprta kuhinja.

Če krofi nimajo obročka, mora biti pozorni na to, da bodo dovolj vzhajani, da ni prevroče olje in da se pečejo počasi. Ko položite krofe v vroče olje, jih morate takoj pokriti s pokrovko. Ko se na eni strani zapečejo, jih previdno obrnite.

Če so krofi premastni, je krivo premrzlo olje, zaradi katerega krofe posledično predolgo pečemo. Po cvrtju je krofe potrebno odcediti na rešetki.

Če si krofi pretemni, je prav tako krivo olje oziroma je temna barva posledica prevročega olja. Krofi se morajo peči počasi na 170 stopinj, kar je tretjina moči štedilnika. V loncu naj bi za tri prste olja, da bodo krofi plavali.

Če je v krofu luknja, so bili preveč ali prehitro vzhajani. Krofi ne potrebujejo pretirane toplote. Če uporabimo za aromo limono, ta v kombinaciji s kvasom naredi svoje. Krofi, ki jih oblikujemo v kroglice, niso nikoli votli, zato je pomembna tudi tehnika oblikovanja.

Če krofi niso debeli, ste jih najverjetneje med vzhajanjem obrnili, morda tudi preveč sploščili z rokami in pozabili na pokrovko pri cvrtju.

Deli novico:

zapuščena |  10 .02. 2018 ob  16: 11
Niso imeli obročka in so bili mastni...a vseeno zelo dobri...otroci pridejo zdaj šele v kuhinjo...vam kasneje povem njihovo kritiko...