NANJO JE BRENKAL PRINCE: Šestmestno število za kitaro

Glasba

Zelenomodro kitaro lani preminulega glasbenika Princea, s katero se je na odrih, v studiih in fotografiranjih pojavljal v poznih 80. in zgodnjih 90. letih minulega stoletja, so konec tedna na dražbi avkcijske hiše Julien's Auctions prodali za 600.000 evrov, poročajo tuji mediji.

Gre za najvišji znesek, ki ga je avkcijska hiša s sedežem v Los Angelesu doslej iztržila za katero od Princeovih kitar. Pred dražbo so sicer vrednost kitare proizvajalca Cloud, ki jo je neimenovani kupec na spletni dražbi kupil v soboto, ocenili med 51.000 in 68.000 evrov.

Pevec, čigar pravo ime je bilo Prince Rogers Nelson, je umrl aprila lani zaradi prevelikega odmerka protibolečinskih tablet. Velja za glasbenega genija in legendo t. i. novega funka, na glasbeni sceni pa je kraljeval skoraj 40 let. Svetovno slavo mu je prinesel album iz leta 1984 Purple Rain.

Prince a.k.a. Symbol |  07 .11. 2017 ob  15: 59
Ni več takšnih in kar je danes moderno, pa čeprav mi marsikater žaner zelo lepo gre v uho, je vse en in isti šmorn (dosti bolj podoben kakor desetletja nazaj).

Glasbenikom (pazi, glasbenikov ne "glasbenikov") takega kova je vedno manj in vedno premalo jim priznavamo zahvale za izjemne dosežke.

Hvala za vse.