NAPADENA NOVINARKA TVS: "Vem, kdo je napadalec, šlo je za ciljan napad!"

Kronika

Policijska uprava Nova Gorica je moškega, ki je avgusta z avtom domnevno namenoma zapeljal v novinarko in snemalca Televizije Slovenija (TVS), ovadili zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, poroča spletni Večer.

Desno zgoraj: napadena novinarka TVS Mojca Dumančič. Fotografija moškega je simbolične narave.

Moški je 8. avgusta zapeljal v ekipo TVS in ruskega turista, s katerim so snemali prispevek. Pred tem je dvakrat peljal čez Trg Evrope, ki povezuje italijansko Gorico in Novo Gorico. Najprej je bilo iz avtomobila slišati žaljivke, nato je zapeljal nevarno blizu, v tretje pa direktno v snemalca, novinarko in turista. Za tem je moški z avtomobilom odpeljal v smeri Italije.

Policisti na novogoriški policijski postaji so v okviru preiskave 14. avgusta zaslišali osumljenca, a ga niso pridržali. Na začetku so v skladu z usmeritvami novogoriškega tožilstva primer preiskovali kot sum storitve kaznivih dejanj grožnje in poškodovanja tuje stvari. Kot so na Policijski upravi Nova Gorica pojasnili za Večer, pa so v vmesnem času to spremenili. Tako so prejšnji teden na okrožno državno tožilstvo poslali ovadbo, v kateri je osumljencu očitana izvršitev kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti po drugem odstavku 314. člena kazenskega zakonika.

Novinarka nima dvomov, da je šlo za ciljan napad

Ta določa, da storilec z nevarnim sredstvom z namenom izsiljevanja, zastraševanja, prisiljenja k storitvi ali opustitvi nekega drugega dejanja, maščevanja ali z namenom pridobitve premoženjske ali nepremoženjske koristi sebi ali komu drugemu, načrtuje, poskusi ali izvede nevarno dejanje, pri katerem je ali bi bila ogrožena varnost ljudi ali premoženja večje vrednosti. Za kaznivo dejanje, ki ga policija preganja po uradni dolžnosti, je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let.

Novinarka TVS Mojca Dumančič je za Večer dejala, da s snemalcem vesta, kdo je napadalec in da gre za znanega nasilneža, ki je poznan tudi policiji. "Napad je bil uperjen v naju, ker sva novinarja, in novinarji so o njegovih ravnanjih v preteklosti poročali," je pojasnila dopisnica TVS iz Nove Gorice in dodala, da nima dvomov, da je šlo za ciljan napad.

Deli novico:

Štronco |  18 .10. 2018 ob  00: 35
in ka bo, ce bos znal?
Ben |  17 .10. 2018 ob  18: 24
kaj se lahko zna da kdo je ta štronco?