NAPAKA NA STARTU: Mrakova in Macarolova na sedmem mestu

Šport

V Hyeresu se je včeraj odvijal tretji regatni dan svetovnega pokala za olimpijske razrede. Dekleta v olimpijskem dvosedu 470 so odpeljala zgolj dva namesto treh predvidenih plovov, slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta jadrali veliko bolje kot v preteklih dneh in sta napredovali na sedmo mesto.

V cilj prvega plova sta prijadrali kot zmagovalki, a se jima žal rezultat zaradi napake na startu ni priznal, v drugi regati sta bili tretji.

"Za nami je dolg dan. Dolgo smo čakali na obali in na morju. Start smo imeli šele pozno popoldne, ko je zapihalo 6 do 8 vozlov. Prvo regato sva odlično odvozili in zmagali, vendar sva startali z napako. Drugo regato sva odlično začeli, prispeli na prvo bojo kot prvi, zadnjo krmo pa slabše odvozili in končali na tretjem mestu," je dejala Macarolova.

V ženskem enosedu laser radial so jadralke odjadrale oba predvidena plova. Kim Pletikos je bila v prvem 47., v drugem pa 52. in skupno zaseda 34. mesto.

Dva plova so odjadrali tudi v moškem enosedu laser standard, soliden dan je imel Žan Luka Zelko, ki je z uvrstitvama na 30. in 15. mesto v skupni razvrstitvi napredoval na 28. mesto.

V dvosedu 49er, kjer nastopata Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič, so odjadrali le en plov. Slovenska posadka se ni najbolje odrezala, s 35. mestom zabeležila najslabšo uvrstitev doslej, ki se jima je brisala, v skupni razvrstitvi pa zdaj zasedata 27. mesto.

Pred jadralci sta še dva regatna dneva, v nedeljo pa najboljših deset v posameznih razredih čakajo regate za medalje.

Deli novico: