NAŠLI POGREŠANO IVANKO: Močno podhlajena umrla v kliničnem centru

Kronika

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so našli 64-letno Ivanko Rutar iz Podgraj pri Ilirski Bistrici. Pogrešana je bila od nedelje popoldan. S pomočjo obširne iskalne akcije so gospo našli v bližini naselja Kuteževo. Močno podhlajeno so odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je umrla.

Iskalna akcija za pogrešano 64-letno Ivanko je stekla v nedeljo zvečer in trajala pozno v noč. Nadaljevala se je ves naslednji dan, a neuspešno. Danes dopoldan so pogrešano v bližini naselja Kuteževo vendarle našli s pomočjo reševalnih psov. Bila je močno podhlajena, zato so jo nemudoma odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je umrla. 

V iskalno akcijo je bilo vključenih približno 140 oseb, poleg policistov tudi domačini, bistriški gasilci, vodniki reševalnih psov iz Ljubljane, Postojne in Kopra, gozdarji z zavoda za gozdove, lovci iz Lovskih družin Kozlek in Zemon ter drugi prostovoljci, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Kot so še dodali, je bila tokratna akcija primer uspešnega sodelovanja vseh služb, prostovoljcev in okoliških prebivalcev. Ob tem so se zahvalili vsem sodelujočim. "Kljub stavki policistov niti za trenutek ni bil izražen nikakršen pomislek, da ne bi vsak posameznik naredil vsega, kar je v njegovi moči, in s tem pripomogel k najdbi pogrešane osebe," so zaključili koprski policisti.

Deli novico: