NEMŠKA KOŠARKARSKA LEGENDA HVALI DONČIĆA: "Deluje mi kot izkušen veteran"

Šport

Dirk Nowitzki, eden najbolj prepoznavnih evropskih športnikov v Združenih državah Amerike, je znova izrekel številne pohvale na račun mladega slovenskega košarkarja Luke Dončića, ki igra svojo prvo sezono v severnoameriški ligi NBA. "Deluje mi kot izkušen veteran," je 19-letnika pohvalil Nowitzki v intervjuju za New York Times.

Marc Stein, ki za New York Times pokriva dogajanje v ligi NBA, je prepričan, da nihče drug ni bolj usposobljen za vrednotenje Dončića kot prav Nowitzki, legendarni nemški krilni center pri Dallas Mavericks. Na vprašanje, kaj je pri Dončiću opazil do sedaj, je 40-letni nemški as izpostavil, da mu že zdaj deluje kot izkušen veteran.

"Način, kako vidi stvari, način, kako prepoznava situacije 'pick-and-roll', način, kako se giblje na in zunaj parketa. Krasi ga igra s srednje razdalje, na tekmi proti San Antoniu je imel štiri 'floaterje' (mete s poudarjenim lokom), ki so bili vredni suhega zlata. Uporablja met za tri po koraku nazaj. V njegovem repertoarju so stvari, ki jih preprosto nimaš pri devetnajstih," je Nowitzki za Dončićevo igro uporabil opise iz košarkarskega priročnika.

"Njegova celotna igra resnično nima nobenih vrzeli. Meče trojke veliko boljše, kot sem si mislil, da jih bo. Ima 'floaterje', ima podaje. Resnično, resnično impresivno za 19-letnika. Samo nebo je meja," je poetično še dodal Nowitzki.

V nadaljevanju je Steina še zanimalo, kako težko je biti mentor takšnemu igralcu, kot je Dončić. Čeprav sta oba Evropejca in sta prišla v ligo NBA v mladih letih, gojita drugačna sloga igre. Dončić ima žogo ves čas v rokah, medtem ko je Nowitzki tisti, ki zaključi napad.

Deli novico:

spetjz/ |  12 .11. 2018 ob  15: 52
naredi kaj iz svojega zatelebljenega zivljenja da bomo se tebe brali
Mona |  10 .11. 2018 ob  12: 28
Meči jo še ti.
xxx |  09 .11. 2018 ob  16: 44
Ponoči ne spim, ker gledam NBA tekme od Dončića :D :D
Bravoooo!
spet jz |  09 .11. 2018 ob  12: 42
-1
na vsakem portalu vsak dan dončič dončič dončič. boli me patak za njega!! nič ne dela pametnega. samo žogo meče v koš!!