NEVERJETNO: Ženska rodila na svojem pogrebu

Prebivalci ruralne vasice Mthayisi v južnoafriški provinci Eastern Cape so povsem šokirani po dogodku, ki so ga doživeli na pogrebu 33-letne ženske. Pokojna je rodila v krsti.

Bizaren dogodek je povsem pretresel prisotne na pogrebu 33-letne Nomveliso Nomasonto Mdoyi, matere petih otrok, ki je svojega šestega potomca rodila v krsti. Nenavadno rojstvo so na dan pogreba, deset dni po njeni smrti, odkrili pogrebniki, ki so med nogami 33-letnice našli dojenčka. "Ob prizoru smo bili tako šokirani, da nismo niti preverili dojenčkovega spola. V poslu sem že 20 let in še nikoli nisem slišal, da bi mrtva ženska rodila," je dejal lastnik pogrebne službe Lindokuhle Fundile Makalana. Mati in otroka so nato pokopali v isti krsti, piše Times live.

Mati pokojne, 76-letna Mandzala Mdoyi, je povedala, da je njena hči umrla v devetem mesecu nosečnosti, povsem nenadno, po težavah z dihanjem. "Doživela sem en šok za drugim. Najprej mi je umrla hči, nato pa sem še izvedela, da je deset dni po smrti rodila otroka. Ne morem verjeti," je povedala.

Dogodek naj ne bi bil tako nenavaden

Vaščani so ob dogodku nemudoma pomislili na čarovništvo, Mbikelwa Mpithi pa je v imenu družine sporočil, da bodo razlago poiskali tako pri lokalnih vračih kot pri strokovnjakih s področja medicine.

Več izvedencev je medtem za časopis The Daily Dispatch pojasnilo, da ne gre za tako neobičajen pojav. Pri t. i. rojstvu v krsti se fetus lahko rodi oziroma izloči iz materinega telesa po smrti kot rezultat krčenja in sproščanja mišic, medtem ko bakterije pričenjajo z razkrajanjem telesa.

Deli novico:

Čudež? |  18 .01. 2018 ob  23: 45
čLOVEk je čudež, magično bitje, če mu ni alkohol izpral pamet.