NITI 'POD RAZNO': Teh živil ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

Zdravje

Uporaba mikrovalovne pečice v gospodinjstvu je že bila predmet številnih razprav. Za tiste, ki jo uporabljate, pa predstavljamo seznam živil, ki jih 'niti pod razno' ne smete pogrevati v njej.

Zelena vsebuje nitrite, ki ob pogrevanju postanejo strupeni in kancerogeni. Iz istega razloga ni priporočljivo niti pogrevanje rdeče pese, pišejo na portalu Dnevno.

Na seznam sodijo tudi jajca, saj lahko pogreta povzročijo zastrupitev. Špinača izgubi vse koristne učinkovine, prav tako pa lahko privede do slabosti.

Pogrevamo ne niti krompirja, ker izgubi okus, povzroči pa lahko tudi botulizem.

Če v mikrovalovki pogrevate gobe, se jim bo spremenila sestava proteinov, tvegate pa tudi napenjanje.

Piščančje meso je tudi na listi prepovedanih za pogrevanje, saj so potem njegovi proteini težko prebavljivi. Ostanke piščančjega mesa je zato najbolje jesti hladne.

V rižu so nekatere bakterije, ki lahko preživijo tudi zelo visoke temperature, zato ga je najbolje pojesti kar takoj.

Deli novico:

ah.... |  12 .12. 2017 ob  15: 35
BS!

nevem tocno kako vam pride na pamet pisat tae bedarije.... pa samo drobtino inteligence rabis za vedet da je to en velik Bull S***!

a se vam sploh sanja kako deluje mikrovalovna?

ce bi 10% napisanega bilo res bi vecji del populacije v razvitih dezelah bilo ze mrtvih, in po vase polovica teh zaradi botulizma!
zapuščena |  10 .12. 2017 ob  19: 39
Še dobro, da NIMAM mikrovalovke.Tako nimam skomin po pogrevanju.
@tonin |  09 .12. 2017 ob  22: 43
točno tako, neumnost popolna. Razen, če nekdo pogreva pol ure .... vsaka hrana je v do minuti še prevroča, v tem času pa prav gotovo mikrovalovi nimajo nobenih teh tragičnih posledic.
BOBO |  09 .12. 2017 ob  21: 45
Pa še to , v vseh trgovinah je navedena hrana na prodaj kot hrana , ki jo je obvezno pogreti . Vse riževe pripravljene hrane , ki jih prodaja Hofer , Merkator in spar , pa tudi Lidl , se pogreva. Njoki vsebujejo prekuhan krompir , ki ga ponovno segrejemo. Določene krompirjeve jedi iz zmrzovalnikov , že na polovico popečen krompir .Zmrznjena špinača , ki je prekuhana in ponovno zamrznjena , piščančje hrenovke , ki so prekuhane in ohlajene , po vsemu temu bi morali biti že skoraj vsi mrtvi ali pa sedeti na školjkah in srati . Celo školjke se da pogrevati še štiri dni ko so bile narejene. Pa dober tek.
BOBO |  09 .12. 2017 ob  21: 38
Na Pizzi so gobe vedno pogrete ,
in za gobe |  09 .12. 2017 ob  20: 33
je dokaj znano da se ne pogrevajo...
TONIN |  09 .12. 2017 ob  17: 16
Zadnjih 20 let pogrevam in počopam vse živo, pa mi ni nikoli nič.
Včasih malo pretiravate.