NOVA SNEŽNA POŠILJKA: Opozorilo zaradi burje!

Vreme

Po petkovem sneženju, ki je povzročilo precej težav v prometu, meteorologi za danes napovedujejo oblačno vreme z občasnim sneženjem, ki bo popoldne ponehalo, najkasneje na jugovzhodu. Dopoldne bo na Primorskem pihala močna burja, v višjih legah Primorske in Notranjske bodo nastajali snežni zameti.

Obeti so nekoliko boljši. V nedeljo bo v večjem delu države delno jasno.

Agencija za okolje je zaradi burje izdala opozorilo, saj napovedujejo, da bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost okoli 100 kilometrov na uro. Zaradi burje je na hitri cesti Nanos - Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina že prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do 8 ton teže.

Sicer pa bo v nadaljevanju noči v notranjosti Slovenije snežilo, po nižinah Primorske pa deževalo. Občasno močnejše sneženje pričakujejo predvsem na Postojnskem, Notranjskem in Kočevskem. Do popoldneva lahko tam zapade do okoli 30 cm snega.

Promet je upočasnjen

Na cestah so sicer posipne in plužne skupine, promet je upočasnjen. Voznikom zato na prometnoinformacijskem centru priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Za tovorna vozila je nekaj prepovedi na cestah Črni Vrh - Col in Spodnja Idrija - Godovič, Škofljica - Rašica - Žlebič, Šentvid - Šoštanj ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Podplanina, Petrina, Vinica ter Starod. Verige so obvezne na cestah Bled - Pokljuka, Jereka - Pokljuka, Podrošt - Sorica - Bohinjska Bistrica in Petrovo - Brdo Sorica - Bohinjska Bistrica ter čez prelaze Ljubelj, Jezersko in Korensko Sedlo.

Še vedno je velika tudi nevarnost snežnih plazov.

Deli novico: