NOVOGORIČANI DOBILI VADBENO JASO: Investicija vredna 48 tisočakov

Goriška

Namenu so včeraj predali novo urejeno vadbeno jaso v gozdu Panovec v Novi Gorici. Njena ureditev je bila izbrana na glasovanju o projektih participativnega proračuna novogoriške občine in s pomočjo sredstev letnega občinskega proračuna, sofinancirala pa ga je tudi Skupina SIJ v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez.

Predlog za ureditev fitnesa na prostem je sovpadal s aktivnostmi Mestne občine Nova Gorica, ki je na tem mestu že načrtovala ureditev vadbene jase in imela že pripravljeno projektno dokumentacijo za izvedbo projekta. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 48.000 evrov, 6000 evrov pa je podarila Skupina SIJ za športni poligon.

Ureditev vadbene jase je zajemala nadomestitev že dotrajane obstoječe opreme ter namestitev novih vadbenih orodij. Osrednji element je vadbeni poligon, razlika glede na stara orodja pa je v tem, da so nekdaj združeno ravno in poševno klop namestili vsako posebej.

Občina je uredila tudi okolico vadbenega poligona. Namestili so lesene klopi za sedenje, informativni pano, ki je združil dosedanje table na tej lokaciji, smetnjake za ločeno zbiranje odpadkov, stojalo za kolesa in pitnik. Na novo je bila urejena tudi vstopna točka v Panovec, so za STA povedali na novogoriški občini.

Olimpijski komite Slovenije in SIJ sta konec leta 2015 podpisala dogovor o sodelovanju, na podlagi katerega bo Skupina SIJ skupnostim po vsej Sloveniji podarila športne poligone, ki so plod lastne izdelave in bodo na voljo vsem željnim gibanja v naravi. V tem času je bilo namenu predanih pet poligonov, še približno toliko jih bodo uredili v prihodnje.

Deli novico:

en |  15 .11. 2018 ob  14: 41
Odlično. Še eno pipo z vodo pri Mipu in eno pri Gozdni bi blo fajn.
Laufar |  15 .11. 2018 ob  11: 30
Fajn, je pa cesta do tja živa groza.