OBRAČUN NA PTUJU: Napadel ga je z nožem, nato sta popivala do prihoda policistov

Kronika

Ptujski policisti so v četrtek zvečer posredovali v obračunu med dvema pivskima kolegoma, starima 60 in 57 let, ki sta se po popivanju v skupnem stanovanju sporekla. Pri tem je starejši mlajšemu grozil, da ga bo pretepel, slednji pa je v roke vzel 30 centimetrov dolg kuhinjski nož in z njim starejšega popraskal po prsih.

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Maribor, sta se zatem oba vendarle umirila in nadaljevala popivanje vse do prihoda policistov. Ti so starejšemu moškemu vročili plačilni nalog, mlajšega pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Poškodovani moški sicer ni iskal zdravniške pomoči, saj iz prizadejanih prask ni niti krvavel.

Do vroče krvi pa je v četrtek popoldne prišlo tudi v Ljubljanski ulici v Mariboru, kjer sta se zaradi parkiranja sprla moška, stara 75 in 35 let. Med prepirom je mlajši starejšega vrgel po tleh. Slednji je zatem odšel domov in se vrnil s sekiro v rokah, mlajši pa je iz osebnega avtomobila vzel nož, nakar sta si medsebojno grozila. Policisti so obema zasegli predmeta, s katerima sta si grozila, in bodo oba kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Deli novico:

Igi |  15 .04. 2018 ob  21: 39
Ma potrebno je res velik custven naboj da nekoga ubijes ni tako enostavno kot se vsem nam zdi...veckrat se gre za petelinjenje...al ustrahovanje
ha |  14 .04. 2018 ob  14: 12
Nož imajo nekateri v avtu za lupit jabolko...
Noro  |  14 .04. 2018 ob  08: 21
Tudi sam se pridružujem komentarju......kaj za vraga imaš nož zraven sebe v avtu!? A za olupit krompir v primeru zastojev? Za očistit srnjaka, če ga zbiješ.......resno, WTF!?!? Takemu pribit kazen, da se mu zrola in po možnosti odvzem vozniške, glede tega, da je to totalno neprimerno in hladno orožje za ga držat v avtu!!!
v10power |  13 .04. 2018 ob  19: 57
zato, ker se bojijo lastne sence
Neako |  13 .04. 2018 ob  14: 18
mi ne gre v račun, zakaj se nekaterim zdi povsem normalno hodit po svetu z nožem ali podobnim predmetom, prilagojenim za napad?!