OČE USTRELIL SINA: Ni bil zadovoljen, kako vzgaja otroke

Kronika

V teh dneh hrvaško javnost pretresa uboj v Bjelovarju, kjer je oče v domači hiši ustrelil svojega 40-letnega sina. Po dejanju se je oče mirno predal policistom.

40-letni Sanjin Vujčić je bil od leta 2011 zaposlen pri nujni medicinski pomoči v Bjelovarju, pišejo hrvaški mediji. Od novembra lani je bil v bolniškem staležu. Pred letom dni se je odselil iz družinske hiše, kjer je živel s svojimi starši, z ženo in dvema sinovoma. Žena in otroci so ostali pri njegovih starših.

Eden od razlogov za stalna nesoglasja med očetom in sinom naj bi bil način vzgoje otrok, s katerim se oče Ratko naj ne bi strinjal. Slednji naj bi bil aktiven član nogometnega kluba Bjelovar, kjer je treniral tudi pokojnikov sin. V začetku novembra lani naj bi se pokojnik in njegov oče sprla na mestnem stadionu. Očeta Ratka je pri tem obšla slabost, doživel je srčni infarkt in pristal v bolnišnici. Sina so kazensko ovadili, dobil je prepoved približevanja domači hiši.

Istočasno je tudi pokojni Sanjin vložil ovadbo zoper očeta. Potem, ko se je odselil od doma, je živel z drugo žensko. V ponedeljek je prišel na dom, kjer je ostala prva žena in otroci, ponovno sta se sprla z očetom, ki ga je nato ustrelil.

Deli novico: