"Odrežite mu že to prekleto nogo" – čas je za Renejeve nominacije

Preveč je vseh teh dobrodelnih akcij. Enkrat za lačne, drugič za revne, tretjič za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin … Potreboval bi še kakšnih dvanajst ur dnevno, da bi vsaj približno sledil vsem zbiralnim akcijam, botrstvom, dobrodelnim koncertom, večerjam in pohodom. Potreboval pa bi tudi še eno plačo, da bi za vsako izmed akcij daroval kak evro. Ob poplavi dobrodelnosti človeku včasih res že skorja prekipi kot pri pretiravanju z večino stvari, a to, kar se mi je zgodilo pred dnevi, me je naravnost pretreslo.

Tudi sam sem bil, prvič ko sem bral Renejevo zgodbo, ganjen. A ne preveč, ravno toliko, da sem pritisnil like in si mislil, da se s tem naredil dovolj. Po kliku nisem več razmišljal, kaj bo, najbrž sem pričakoval, da bo zgodba o nesrečnem fantiču iz Renč v dnevu ali dveh zginila z mojega News feeda in podzavestno sem si najbrž celo mislil, da sem s svojo online dobrodelnostjo za fantiča naredil dovolj.

Sledilo je presenečenje. V preteklih dneh je bilo težko najti radijsko postajo, da ne bi slišal njegove mamice, po televiziji ni bilo poročil, v katerih ne bi omenili Reneja in drage operacije, na Facebooku je bila zgodba deležna tolikšne pozornosti, kot je, odkar uporabljam to socialno omrežje, še nisem videl.  

Super, sem si rekel in kot novinar spletnega portala zadovoljno gledal porast števila klikov, ki so k nam prihajali  na račun Reneja. Z veseljem sem se lotil tudi branja komentarjev pod Renejevo novico. Nekateri so Reneju in njegovi mamici čestitali za pogum, drugi so bentili čez državo, kako to, da ne priskoči na pomoč, sem pa tja je kdo zapisal, da ima te dobrodelnosti že vrh glave, skratka, nič posebnega.

Mojo pozornost je vzbudil šele komentar nergača, s katerim sem se v začetku praktično popolnoma strinjal. Anonimnež je zapisal, da ima te dobrodelne akcije res že vrh glave. Da s pomočjo te akcije smetano pobiramo zgolj mediji, "denarja za Reneja pa itak od nikjer ni" – resnica – in nato: "Odrežite mu že to prekleto nogo in nas, prosim, pustite na miru!"

Obnemel sem in se streznil. Ugotovil sem, da tudi sam še za Reneja nisem naredil praktično nič in če takoj nečesa ne ukrenem, mu bodo res "odrezali tisto prekleto nogo". V roke sem vzel telefon in brez oklevanja na 1919 poslal sms nogica5. Strinjal sem se z anonimnežem, da je stvar prešla vse okvirje, ko pa sem v svojih mislih videl Reneja z žogo v rokah in brez ene noge …

Všečkanje, podpisovanje in deljenje peticije proti Zdravstveni zavarovalnici Slovenije ne bo rešilo Reneju nogice (morda bo komu drugemu, a to je že druga zgodba). V tej državi je pač tako, da moramo ljudje, ko gre zares, stvari vzeti v svoje roke. Ukrepati je treba hitro, a tokrat tudi učinkovito.

Se še spomnite pivskih nominacij? Čas je za Renejevo nominacijo. Mislim, da mi pravil ni treba podrobno razlagati. Pošlji SMS nogice ali nogice5 na 1919, posnemi se, vošči Reneju vse najboljše in za isto dejanje naprej nominiraj še tri osebe. Srečno, Rene!   

Deli novico:

Nacist |  11 .05. 2014 ob  12: 07
-3
Ne bom daroval, ker jaz sem itak zdrav in mi nic ne manjka. Sicer pa saj tudi nacisti na zacetku niso pobijali vseh ljudi in se ni nihce sekiral, dokler niso prisli do njega. Morala zgodbe je, da treba protestirati na ulicah.
Pohvala |  11 .05. 2014 ob  12: 01
Pohvala za odlično napisano kolumno.Jutri že smo lahko na fantkovem mestu,ko zdravstvo ne bo krilo več našega zdravljenja.IN;JA!Sem darovala,ker država ne bo vzrok mojih odločitev!
ta fant v videu |  11 .05. 2014 ob  09: 34
-1
je navaden oportunistični drekec pekec in nehajte brisat komentarjev, ker je vaš sodelavec!

SUper promocija za njega in njegovo delo na vašem drugem portalu, ha ha
OBUPAN |  10 .05. 2014 ob  22: 19
Nemorem komentirati ,ker grem bruhat ko vidim,
kar eni pišejo .
slovenec |  10 .05. 2014 ob  12: 11
Jaz vsaj hodim na proteste za razliko od vecine, ki misli, da je dovolj, ce doniras nekaj evrov. Tudi elita donira kaksen evro, saj itak ne vedo kam z denarjem in si tako operejo vest, toda na tak nacin se ne bomo resili elite.
pevc |  10 .05. 2014 ob  10: 56
-1
@slovenec - če ti je težko dat 1 eur, še ne pomeni, da rabiš zato cel "cliche-jski" roman spisat o tem kaj je večje zlo. Pomagaj otroku in pošlji un euro, pol pa nes še na rdeći križ, če si tak "good samaritan". Ne pa na naključnem forumu razpredat - kako je treba svet spremenit -NARED KEJ ZATO!
kopercan |  10 .05. 2014 ob  04: 02
-1
Ja lepo, da ljudje koncno zacno razmisljati. Eni ljudje so res bolani, kot uni folk, ki sovrazi pedofile, hkrati pa rece, kako si zeli, da bi pedofile nekdo nategnil samo zato, ker so pedofili, oziroma celo povedo tako, da kako bi bilo, ce bi tebi posilili otroka, ga ugrabili, ubili, kao bog ne dej, toda prav tako recejo in taki ljudje se imajo za kao neke dobre.
tiamat |  09 .05. 2014 ob  20: 15
@MiR Članek sem prebrala,Komentar dotične gospodične pa ni letel na ZZZS in ostalo drhal..Kakorkoli že,priželet nekomu,da se mu rodi invaliden otrok je zame BOLANO!!Nerojen otrok ni kriv,če so njegovi starši bedaki!
MiR |  09 .05. 2014 ob  18: 32
@tiamat, če bi članek prebrali ne bi pisali oslarij, in ja nekomu na ZZZS in Ortopedski kliniki bo treba pošteno stisnit jajca, ker ne sme biti državljanov različnih kategorij (za ene ja, za druge, ki niso znani ne)
tiamat |  09 .05. 2014 ob  18: 07
Berem nekje komentar ene "gospodične",ki se nanaša na naslov tega članka..Njen komentar je :"Tist k je to napisal dabogda mu se stoputa vrati...oz njegovim otrokom"..In v čem ste potem vi draga fineca boljši od anonimnega komentatorjaPriželeli ste slabo njegovim otrokom?Kaj imajo oni stem?Kaj so oni krivi? mislm bolano ej...
zvezdica |  09 .05. 2014 ob  16: 43
Rene vso srečo in ,da bi kmalu zabil svoj prvi pravi gol.Tudi jaz sem nekaj donirala zate. SREČNO
majeron |  09 .05. 2014 ob  15: 11
@slovenec to sem tudi napisal, kar se pa ostalega tiče imaš prav. Ampak če bi državni aparati delovali bi deček imel nogo in lačni hrano.
1