OTOPLILO SE BO: Ob morju se bo pojavila nizka oblačnost

Slovenija

Danes bo precej jasno, na severovzhodu pa bo občasno več oblačnosti. Predvsem v osrednji Sloveniji bo ponekod po nižinah megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 5, na Primorskem od 6 do 10 Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, najprej ob morju. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo megla ponekod lahko vztrajala večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne po kotlinah z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 4 do 11 Celzija.

Obeti

V četrtek se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na severu in vzhodu pa bo še deloma jasno, po nižinah severovzhodne Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla. Pihati bo začel jugozahodni veter. Topleje bo. Proti večeru se bodo v hribovitih krajih na zahodu začele pojavljati manjše padavine. V petek bo oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. Le na območju Julijskih Alp bo ponekod snežilo do dolin. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika

Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Prek srednje Evrope se proti vzhodu pomika topla fronta. V višinah priteka k nam od severozahoda postopoma toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Na avstrijskem Koroškem, v sosednjih pokrajinah Italije ter ob severnem Jadranu bo precej jasno. Drugod bo zmerno, v krajih vzhodno od nas, tudi pretežno oblačno. Predvsem na zahodu Madžarske bo sprva občasno lahko rahlo rosilo. V sredo bo pretežno jasno, le ponekod po nižinah bo megleno.

Biovreme

Danes bodo vremensko občutljivi sprva še imeli manjše vremensko pogojene težave, popoldne pa bo vremenski vpliv ugoden. V sredo bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden, le v krajih z dolgotrajno meglo se bodo pri občutljivih ljudeh pojavljale manjše težave.