OTVORITVENI VEČER FESTIVALA JEFF 2014

V sredo, 2. julija 2014, bosta ob 20.30 na otvoritvenem večeru festivala Jeff, nastopili zasedbi Alba in Leo in DIE WIENER ZIEHHARMONIKER.

Alba in Leo

Alba in Leo sta začela skupaj igrati leta 2005 v zasedbi Love Runners, pod imenom Alba & Leo pa se nam predstavljata od leta 2007. Repertoar dua sestavljajo pesmi z izvirnimi aranžmaji iz različnih glasbenih zvrsti (pop, rock, latin, jazz) in z besedili v mnogih jezikih (angleški, hrvaški, italijanski, portugalski in francoski). V zadnjem času sta obogatila svoj zvok in ustvarila novi prostor za raziskovanje in improvizacijo na odru, saj sta na svojih nastopih uvedla looping v živo. Leta 2011 sta prejela prvo nagrado v kategoriji vokalnih, instrumentalnih in pevskih nastopov na tekmovanju za umetnost in kulturo Istria Nobilissima.

»DIE WIENER ZIEHHARMONIKER«

Dunajski filharmonikarji & harmonikarice z gosti na gostovanju v Sloveniji

Orkester se na nek način navezuje na izročilo Accordion Tribe, v katerem je z že navedenimi igrala še finska doktorica harmonike Maria Kalamieni: članice in člani starejše, srednje in mlajše generacije stremijo k širitvi tako lastnih obzorij kakor tudi obzorij občinstva z iskanjem zanimivih oblik skupnega igranja, pri čemer jim ne gre toliko za oživljanje tradicije, temveč veliko bolj za to, da na novo mislijo idejo harmonikarskega ansambla in raziskujejo njegove potenciale. 

Poleg Bratka Bibiča, ki je stalni član orkestra, se bodo v Sloveniji zasedbi priključili še gostujoča harmonikarja Janez Dovč in Jure Tori ter (bas) harmonikarica Petra Trobec. 

Več info na: jeff.si

Deli novico: