PAPEŽ PRESENETIL PAR: Poročil ju je v zraku

Papež Frančišek je danes na letalu na poti v čilski kraj Inquique nepričakovano poročil stevarda in stevardeso. Letalska družba Letam se je že zahvalila papežu za sklenitev prve zveze na krovu letala, svoje navdušenje pa je delil tudi čilski par, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Carlos Ciuffardi in Paula Podest sta se sicer želela le fotografirati s papežem, vendar ko ju je vprašal, ali sta poročena, sta razodela svojo zgodbo. Par je že več let civilno poročen, vendar ko sta se želela poročiti tudi cerkveno, je njuno cerkev na dan poroke uničil potres.

Papež jima je nato ponudil, da ju lahko poroči na letalu. Eden od kardinalov, ki je spremljal papeža, pa je na roko spisal poročno listino. "To manjka svetu, zakrament svetega zakona," je dejal papež in pripomnil, da upa, da bo to spodbudilo tudi druge pare k poroki, navaja ameriški CBS news.

Papež Frančišek se je v sredo mudil v čilski prestolnici, kjer je pozval mlade, naj oživijo katoliško cerkev ter spoštujejo vrednote solidarnosti. Danes ima Frančišek na programu obisk v mestu Iquique na severu Čila, nato pa bo odpotoval v Peru, drugo in zadnjo državo svoje enotedenske turneje po Južni Ameriki, ki jo bo sklenil v nedeljo v Limi.

Deli novico:

curlo |  19 .01. 2018 ob  18: 42
@@curlo Če nisi glih razumel kaj sem napisal,potem ne lomiti take floskule. Napisal sem blog o totem Frančeku in nič drugega. Vse kar se res dogaja v RKC pa mi ni prav nič pri srcu...da ne govorim o pedofiliji in podobnih zadevah.Ta papež mi je všeč kot človek in ga zato tudi spoštujem. Če bi bili vsi taki bi bil svet, vsaj tisti krščanski del , veliko boljši. Za tvojo info...sem ateist , močno nagnjen v levo, a veš ?
That's all folks!
curlo | danes ob 06:48  |  19 .01. 2018 ob  11: 08
Nisi pravi ateist ce podpiras organizacijo ki ze 2000 let s pravljicami oblvada ljudi in jih uci naj se ne upirajo in podajo drugo lice. Suzenjska religija prikladna za kapitalizem. Delaj delaj za 500 evrov 18 ur na dan...nagrado bos imel v nebesih.
Situacija na svetu je taka tudi zaradi njih. ZMERAJ V ZGODOVINI SO PODPIRALI FASISTICNE REZIME. So skrivali NACISTE v Argentino. Ce bi bilo za njih SLOVENCI IN SLOVENIJA NE BI OBSTAJALA!

Ko so zaceli zgubljat ovcice so dali gor tega PR Papeza, ki samo GOVORI. A Vatikan melje naprej svoje krvave miljarde in drzi afriko v srednjem veku, pere denar mafijcev, sciti pedofile, in uci NESPOSTOVANJE DO ZENSK.

Ne , nisi pravi ateist.
curlo |  19 .01. 2018 ob  06: 48
Enkraten je tale Franček. Takih bi morala imeti cerkev še veliko, veliko več,če bi hotela resnično biti neko vodilo za življenje, predvsem za mlade, ki bodo že jutri prevzeli nase odgovornost vodenja družbe. Na žalost pa ni tako in prevladuje pohlep po denarju in moči tudi pri cerkvenih dostojanstvenikih, kar meče senco na vse, ki si prizadevajo za pomoč in navdih , predvsem najbolj ranljivih slojev prebivalstva. Sam sem ateist, a vedno na strani najbolj ranljivih in nemočnih, zato mi je ta papež zelo pri srcu.
g |  18 .01. 2018 ob  19: 37
Verry good! :)