PEKO IMA NOVEGA LASTNIKA: Blagovno znamko kupila Alpina

Slovenija

Družba Alpina je novi lastnik blagovne znamke propadlega tržiškega čevljarskega velikana Peko. Žirovsko podjetje, specializirano za športno obutev, je blagovno znamko za 100.000 evrov kupilo na današnji dražbi v Celju.

Kot so po dražbi, že petem poskusu prodaje blagovne znamke, sporočili iz Alpine, jim je tako uspelo ohraniti najstarejšo slovensko obutveno blagovno znamko, ki je na določenih segmentih več desetletij veljala za največjo konkurenco Alpini. Stečajna upraviteljica Peka Tadeja Tamše je povedala, da je z višino kupnine zelo zadovoljna.

V žirovski družbi, ki se je sama nedavno izkopala iz težavnega položaja, so prepričani, da jim bo blagovna znamka Peko, zelo dobro uveljavljena v Sloveniji in na trgih nekdanje Jugoslavije, omogočila razvoj maloprodajne mreže na teh trgih ter rast prodaje v segmentu ženske in moške modne obutve.

Skupni kupci na nemškem ter ruskem trgu

Alpina je sicer po finančnem prestrukturiranju v večinski lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in v manjšem delu Abanke.

S ciljem oživitve znamke Peko so na dražbi kupili tudi kopita in sekalne nože nekdanjega tržiškega velikana. "Poleg tega da bomo s pomočjo blagovne znamke Peko okrepili našo prisotnost in posledično rast prodaje v Sloveniji ter na trgih bivše Jugoslavije, vidimo sinergije tudi na drugih trgih. Alpina in Peko imata namreč nekaj skupnih kupcev na nemškem ter ruskem trgu in po zadnjih pogovorih so nekateri izmed njih že potrdili sodelovanje," je ob nakupu blagovne znamke zatrdil direktor Alpine Bojan Gantar.

Ob tem so v Alpini spomnili, da so lani uspešno izpeljali operativno in finančno prestrukturiranje ter leto zaključili z najboljšim rezultatom v zadnjih desetih letih, pri čemer podrobnosti za zdaj ne razkrivajo. Ob tem zagotavljajo, da ostajajo osredotočeni na razvoj in krepitev lastne blagovne znamke.

Deli novico:

bimbo |  21 .02. 2018 ob  01: 22
končno ena pozitivna novica.... in srečno ALPINA