PESTRO LITERARNO DOGAJANJE: Pričenjajo se 12. Goriški dnevi knjige

Goriška

Na Goriškem se danes začenjajo 12. Goriški dnevi knjige. Do prihodnjega ponedeljka se bo zvrstilo več dogodkov, ki so namenjeni vsem generacijam, pripravlja pa jih 20 različnih društev in javnih institucij v organizaciji Goriške knjižnice Franceta Bevka.

Program prireditve ponuja druženje z lokalnimi pisatelji, predstave, delavnice in tudi ugodnosti za sodelujoče. "Letošnja osrednja tema je Mi beremo lokalno," je na petkovi predstavitveni novinarski konferenci povedala koordinatorica prireditev v novogoriški knjižnici Tina Podgornik. Novogoriška knjižnica se bo tudi letos pridružila vseslovenskemu dogodku Noč knjige.

Najmlajši obiskovalci Goriške knjižnice Franceta Bevka se bodo lahko udeležili branja s kužki iz programa Tačke pomagačke, Franc in Zoran Jerončič bosta predstavila svojo knjigo Pravce in zgodbe med Idrijo in Sočo, Mojstrovalnica v knjižnici vabi na delavnico ustvarjanja s 3D svinčnikom.

Katarina Vuga bo predstavila zbornik Sukenščina še živi, v okviru šestih Goriških literarnih prepletanj bo Noč knjige tudi v Solkanu, ki jo bodo posvetili stoti obletnici smrti Ivana Cankarja in Stanislava Škrabca. Natančen seznam vseh dogodkov je na voljo na spletni strani knjižnice.

Goriški dnevi knjige se bodo zaključili 23. aprila z Nočjo knjige v Goriški knjižnici. Otrokom med 6. in 10. letom bo namenjena tiskarska delavnica, odraslim predstavitev romana Pogodba Mojce Širok. Sledil bo nastop Impro skupine Dženny in glasbene skupine Nika & Jani. Obenem se bo v ponedeljek začela tudi nova sezona akcije Primorci radi beremo.

Tako kot v preteklih letih Goriški dnevi knjige prinašajo tudi nekaj ugodnosti - v zloženki s sporedom so natisnili štiri kupone, s pomočjo katerih si bo v knjižnici mogoče privoščiti brezplačno kavico, ob včlanitvi v knjižnico bodo novi člani dobili torbico, tu je še vstopnica po znižani ceni za ogled predstave Trojanke v novogoriškem gledališču ter pet knjig po lastni izbiri, ki jih je knjižnica namenila odpisu.