PIŠTOLO JE PRISLONIL NA NJENO GLAVO: Na Hrvaškem obtožili slovenskega roparja

Kronika

Hrvaško tožilstvo je danes obtožilo 41-letnega slovenskega državljana zaradi ropa zlatih palic in denarja v vrednosti nekaj manj kot 1,6 milijona kun (216.000 evrov) marca lani v Zagrebu. Hrvaški mediji navajajo, da gre za 41-letnega Romana Stunkovića, ki so ga novembra lani prijeli v Sloveniji na podlagi evropskega pripornega naloga.

Državno tožilstvo v Zagrebu bremeni 41-letnika, da je 8. marca lani vstopil v poslovno stavbo Eurotower, ki se nahaja v širšem središču Zagreba ter iz poslovnice podjetja Moro & Kunst odtujil zlate palice v vrednosti 1,56 milijona kun (211.000 evrov), kot tudi 36.365 kun (4915 evrov) gotovine.

Kot je sporočilo tožilstvo, se je slovenski državljan predstavil z lažno osebno izkaznico na recepciji poslovne stavbe, kot tudi zaposleni v podjetju Moro & Kunst, ki se nahaja v 11. poslopju Eurotowerja. Obtoženec je povedal, da želi prodati dve zlati palici. Ko je zaposlena odprla sef, da bi plačala zlato, je 41-letnik prislonil pištolo na njeno glavo in zahteval, naj ves denar in zlato naloži v torbo, ki jo je imel s seboj.

Tožilstvo je tudi predlagalo, da bi obtožencu sodili v odsotnosti.

Ko je zaposlena dala vsebino sefa v torbo, ji je obtoženec znova zagrozil s pištolo in zahteval, naj mu izroči vredne predmete tudi iz omare v pisarni. Nato ji je zavezal roke in noge ter v usta stlačil ruto ter ji rekel, naj bo tiho, dokler ne bo zapustil prostorov. Hrvaški mediji poročajo, da so Stunkovića prijeli 2. novembra lani na območju Novega mesta ter da mu je sodišče naložilo hišni pripor, v katerem se nahaja z elektronsko zapestnico.

Po prijetju Stunkovića so hrvaški mediji poročali, da gre za tatu, ki je že bil obsojen v Sloveniji na osem let zapora zaradi ropa 71.000 evrov v Čateških toplicah leta 2007. Zdravil naj bi se tudi zaradi odvisnosti od mamil. Na Hrvaškem Stunkovića poznajo tudi kot roparja z vrtnico, ker je pred ropom v Moro & Kunst zaposleni podaril vrtnico za 8. marec.

Deli novico:

Stankovič |  07 .11. 2018 ob  15: 35
Slovenec? Slovenac mogoče.
Stankovič |  07 .11. 2018 ob  15: 33
Slovenec? Slovenščina mogoče.
Ojej |  07 .11. 2018 ob  15: 10
Đankurji. Vsi so enaki.