PIVKA KUPILA MIPOV OBRAT: Načrtujejo 70 novih delovnih mest

Slovenija

Pivka perutninarstvo je s primopredajo pogodb danes postala lastnica nekdanjega Mipovega proizvodnega obrata v Kromberku pri Novi Gorici. Primopredajo prostorov in opreme načrtujejo v 15 dneh, so sporočili iz Pivke.

Pivka zaradi rasti proizvodnje in velike prostorske stiske v obstoječi enoti na Kalu pri Pivki nove prostore nujno potrebuje, je poudaril predsednik uprave Pivke Janez Rebec. "Želimo si, da bi na novo lokacijo preselili celoten oddelek predelave perutninskega mesa z letno proizvodnjo 3000 ton barjenih izdelkov," je pojasnil.

Poleg zaposlenih iz oddelka predelave mesa, ki zdaj delo opravljajo v Pivki, bodo v specializiranem mesnopredelovalnem obratu v Novi Gorici zaposlili tudi nove delavce. Skupno načrtujejo 70 novih delovnih mest.

Proizvodnja v bistveno večjih prostorih bo po besedah člana uprave Pivke Aleksandra Debevca omogočala boljše delovne pogoje za zaposlene. Po prevzemu obrata se bodo najprej lotili ureditve prostorov, priprave dokumentacije, pridobivanja potrebnih dovoljenj, preventivnih pregledov in servisov proizvodnih linij ter zagona energetskih naprav.

"Obstoječi prostori na novi lokaciji so v dobrem stanju in prinašajo nove razvojne možnosti. Ocenjujemo, da bo za zagon in preselitev proizvodnje na novo lokacijo potrebna še dodatna investicija v višini od 500.000 do 700.000 evrov. Selitev načrtujemo pred poletjem," je dodal Debevec.

Za nepremičnino in premičnine je Pivka odštela dobre tri milijone evrov, skupaj z vsemi stroški in selitvijo blizu štiri milijone evrov.

Deli novico:

goričan |  13 .04. 2018 ob  16: 06
Super, da bi bilo še več takšnih novic na Goriškem!!