POČILO V KOMNU IN NOVI GORICI: Iz avta reševali ukleščeno voznico

Kronika

Danes ob 12.30 sta v centru Nove Gorice trčila voznik z motornim kolesom in osebno vozilo. Poškodovanih ni bilo. Voznik z motornim kolesom je odšel z kraja nesreče. Kot še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so gasilci JZ GRD Nova Gorica zavarovali kraj nesreče.

Slika je simbolična.

Prav tako danes, ob 8.51, je pri gradu v Braniku na cesti proti Komnu voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in ostala ukleščena v vozilu. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so voznico rešili iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica, še piše Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na gozdni poti se je poškodoval nizozemski kolesar

Včeraj ob 17.12 se je med vožnjo s kolesom na gozdni poti med vasjo Otlica in Ajdovščino padel in si poškodoval hrbtenico 52-letni nizozemski kolesar. Kasneje so posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina, ki so ga na kraju oskrbeli. Kot so še sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so kasneje poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Vlamljali in kradli 'kot srake'

Danes, nekaj minut po polnoči, so novogoriške policiste obvestili o poskusu vloma v parkiran kombi na večji javni prireditvi na Tolminskem. 33-letna oškodovanka, državljanka Kanade, je včeraj dopoldne opazila, da je vozilo poškodovano v predelu ključavnice na voznikovi strani, vendar neznancu vanj ni uspelo vlomiti. Je pa nepridiprav ukradel prenosni Bluetooth zvočnik, vreden okoli 250 evrov, ki je bil na mizici pred kombijem.

Včeraj ob 21.52 so bili novogoriški policisti obveščeni, da je neznanec pred kratkim  vlomil skozi vhodna vrata stanovanjskega objekta. Iz notranjih prostorov si je poleg zlatnine v vrednosti nekaj sto evrov prilastil tudi bančno kartico.

Včeraj nekaj po 19. uri so policiste obvestili o vlomu v tuje osebno vozilo znamke Peugeot, francoskih registrskih številk, ki je bilo včeraj od 16.30 parkirano na makadamskem parkirišču ob regionalni cesti Trenta–Vršič. Ko so se oškodovanci okoli 19. ure vrnili do vozila, so opazili, da sta na zadnjih levih vratih razbiti obe stekli, iz notranjosti vozila pa sta bila odtujena dva nahrbtnika z dvema prenosnima in enim tabličnim računalnikom ter drugimi predmeti. S tem protipravnim ravnanjem je neznani storilec oškodovancem povzročil za nekaj tisoč evrov skupne materialne škode. Policisti še preiskujejo okoliščite tega kaznivega dejanja.