PODROBNOSTI HUDE NESREČE NA PRIMORKI: Tovornjak trčil v stoječo kolono, umrl 38-letnik (FOTO)

Kronika

V jutranji prometni nesreči, ki se je zgodila na primorski avtocesti med razcepom Gabrk in Danami, približno 200 metrov pred cestninsko postajo, so bila udeležena štiri tovorna vozila. Tri so zagorela, med drugim cisterna z nafto, v kateri je umrl 38-letni voznik, so pojasnili na PU Koper. Avtocesta je bila ob 12.33 odprta najprej od Sežane proti Gabrku, v nasprotno smer, proti Sežani, pa so jo odprli šele pozno popoldne.

Kot so pojasnili na PU Koper, je bila pred cestninsko postajo kolona tovornih vozil. Po prvih ugotovitvah naj bi se voznik cisterne zaletel v zadnji del tovornjaka, naloženega z žagovino, ta pa v prazen tovornjak pred sabo, ki se je zaletel še v četrti tovornjak pred seboj.

Ogenj se je s cisterne razširil na tovornjak z žagovino in na prazen tovornjak pred njim. Trije kamioni so zgoreli, v požaru kabine cisterne z nafto je umrl voznik tovornjaka.

Dosedanji rezultati preiskave kažejo, da je domnevni vzrok nesreče neprilagojena hitrost glede na okoliščine (gostota prometa). Preiskava še ni zaključena.

Preiskovalna sodnica je odredila izredni tehnični pregled vozila in sodno obdukcijo za 38-letnega državljana Hrvaške, ki je v nesreči umrl, so še zapisali na PU Koper.

Deli novico:

škofič |  14 .02. 2018 ob  09: 39
Grozno. Grozna smrt. Sožalje svojcem.
Ti si res en Jože |  14 .02. 2018 ob  04: 50
-1
Kako bo stekla nafta,če je zgorela?Kvečjemu je stekla voda za gašenje,kar mi tudi ni jasno,kako pridejo gasilci gasit požar goriva z vodo in ne s prahom ali drugimi snovmi?
Fak |  14 .02. 2018 ob  00: 27
-3
Ma kak narod so ti obalčani?Forešti de merda...
Poravnava? |  13 .02. 2018 ob  20: 33
-2
Od janurja do danes...5x sem moral za lj...en dan sneg in kamioni, vozi po stari cesti...vsakic ko moram je avtocesta zaprta...skratka imam letno vinjeto in je nisem mogu uporabiti....kako zdaj se lahko tozi to nesposobno podjetje dars ki ne zagotavlja prav nic? V palmanovi ko je bila nesreca smo sli ven pa listka so nam vzeli beez da bi kaj placevali...
@@jože |  13 .02. 2018 ob  18: 48
Ti si res en obalčan.....
@murje  |  13 .02. 2018 ob  17: 53
Kje je 3. ali 4. pas za tovornjake od Kopra pa do Ikeje (italija)? Ni ga, tovornjakov pa ko dreka.
@jože |  13 .02. 2018 ob  14: 54
glede na podzemne tokove, jo bodo pili v Trstu. Mi obalčani bi jo pili, če bi se nesreča zgodila nekje med Kozino in Podgradom.
murje |  13 .02. 2018 ob  14: 35
12
Avtocestni križ smo gradili, da bi bili vsi udeleženci bolj varni, da bi se zgodilo manj tragičnih nesreč, pa smo s prihodom ali prehodom tovornjakov skozi Slovenijo dosegli ravno nasprotno. To, da smo vedno, ko se vozimo po avtocesti v življenjski nevarnosti zaradi drugih udeležencev, med katerimi prednjačijo težka tovorna vozila je že absurd. Namesto, da bi tako kot v Italiji gradili tretje in četrtre pasove na avtocestah, mi postavljamo protihrupne ograje. Te ograje pa bo že čez kakšno leto potrebno razmontirati in odmakniti, da se bo lahko gradnja na avtocestah sploh lahko nadaljevala. Tisti, ki je predvideval na DARSu tak način pretoka prometa se je namreč močno in trajno uštel, saj bomo imeli zaradi tega samo še večje težave in probleme. Očitno ne znamo ali premoremo toliko volje in modrosti, da bi umirili in stabilizirali tovorna vozila, saj je tudi še na vlakih dovolj prostora za njihov tovor, ki bo zaradi potrošnikega načina življenja, požrl nas same.
Sožalje pa svojcem šoferja!
jože |  13 .02. 2018 ob  14: 24
-1
Problem kam je stekla vsa nafta po travniku ob avtocesti... verjetno jo bomo pili čez par dni...