POHABLJENI OSLI NA SANTORINIJU SI LAHKO ODDAHNEJO: Nič več ne bodo prenašali debelih turistov

Svet

Pred časom smo že poročali o tem, da domačini na grškem otoku Santorini služijo z uporabo oslov za prenašanje turistov. Ti so iz leta v leto debelejši in težji, živali pa vse bolj pohabljene, z odprtimi ranami zaradi slabo prilegajočih se sedel in poškodovanimi hrbtenicami zaradi nošenja pretežkih bremen. Da bi bilo vse skupaj še huje, so bili osli prisiljeni v nošenje turistov vsak dan v tednu, brez vode in počitka. Po številnih protestih in medijskem linču je grška vlada temu početju vendarle naredila konec.

Osli, pa tudi mule in konji na Santoriniju si zdaj lahko oddahnejo: grško ministrstvo za podeželski razvoj in hrano je prisluhnilo številnim protestom in izdalo niz predpisov, ki določajo, da se živali ne sme prisiliti v nošenje teže, ki presega tretjino njihove lastne teže. To v praksi pomeni, da debeli turisti ne bodo smeli več jahati oslov na priljubljenem grškem otoku.

Predpisi obenem določajo, da morajo osli dobiti razumno količino ustrezne hrane in sveže vode ter da ne smejo delati dolgih ur s slabo prilegajočimi se sedli.

Deli novico:

Eho |  11 .10. 2018 ob  23: 46
Verjetno ne gre za tipo neki prevoz nekam v bolji život. Bolj gre gre za izkušnjo. Ljudje so vajeni vseh vrst prevozov. Tej reveži na sliki so si po moje bolj zaželeli začutiti žival, kot pa to, da bi v resnici potrebovali prevoz 10 km daleč. Ne verjamem, da je šlo za več kot nekaj 10 metrov potovanja v neznano. So pa ljudje neodgovorni na splošno, tudi tej, ki nasprotujejo tovrstnim zadevam in imajo seveda prav, pa vendar bi če bi se spravili tudi med njimi naleteli na nešteto težav, ki jih vsaki dan povzročajo stvarstvu.
curlo |  11 .10. 2018 ob  14: 59
Niti po najboljšem filmskem scenariju si ne bi upal napovedati takega filma. Kapo dol ministrstvu za razvoj podeželja Republike Grčije
Odvratni ljudje |  11 .10. 2018 ob  13: 33
In se leni
pujsi debeli nemarni |  11 .10. 2018 ob  11: 22
tliko so debeli, da ne morejo niti hodit...razvajene debele riti. PEŠ!!!!
Bi jaz dala tem ljudem osla na hrbet, pa dejmo po težko dostopnih vasicah.... kr neki!
boge živali! ljudje škifo!
nič niso naredili |  11 .10. 2018 ob  10: 51
V bistvu ni narejeno nič: Kaj pomeni razumno količino hrane in vode? Kdo bo kontroliral? Kaj pomeni ne preveč delat? Koliko je to? Kdo bo kontroliral? Tretjina teže osla ali mule...recimo ta iz slike,tudi če ima 150-180 kg, žival jih ima 3x vec in to je še vedno pretežko pri 40stopinjah,celo sezono,cele dneve, po betonu in po strmini... Kdo bo tehtal in kontroliral? Kaj pomeni neprilegajoča sedla? Kdo bo kontroliral? To je pesek v oči!! Edino kontrola,kazni,odvzem živali, drug način dostopa do vasic na strmini....to so rešitve.
miša |  11 .10. 2018 ob  10: 48
hvala bogu! naj hodijo peš pa bodo shujšali!
Osel |  11 .10. 2018 ob  10: 44
Prokleta banda zavaljena....lenuhi naj raje hodijo..bojo shujsali pa vsaj zival nebo trpela