PORAZ ZA KONEC SP: Urnaut potrt kot že dolgo ne

Šport

Slovenski odbojkarji so v svoji zadnji tekmi svetovnega prvenstva v Bologni po zelo slabi predstavi izgubili proti Avstraliji z 2:3 (23, -20, 19, -22, -11).

Čeprav sta obe ekipi pred zadnjim krogom skupine F zapravili vse možnosti, da bi se uvrstili med najboljših šest, tekma ni bila nepomembna. Predvsem za Slovenijo ne, saj bi ji zmaga prinesla lepo končno uvrstitev in pa tudi pomembne točke za lestvico Fivb, ki bodo odločale o mestih za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre.

Obljube niso držali

Zato so slovenski fantje zatrjevali, da si poraza ne smejo privoščiti in obljubljali zbrano, borbeno igro ter zmago. Sam začetek, začeli so z najboljšo postavo, ni kazal, da bodo držali obljubo. Na koncu je zmagovalca odločal "tie break", ki je bil izenačen do izida 8:8, nato pa so Slovenci začeli delati napako za napako, Avstralci so vknjižili štiri zaporedne točke, kar je bilo dovolj za zmago.

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je bil je bil po porazu potrt, takšnega ga ni bilo moč videti že dolgo časa. Reprezentanca je v Italijo prišla po velike stvari, a je na koncu zasedla 12. mesto, bolj kot sama uvrstitev pa boli zamujena priložnost.

Morali bodo kaj spremeniti

"Delali smo preveč osnovnih napak, manjkala nam je kakovost. In to od prvega dneva priprav do zadnje točke v tekmi proti Avstraliji. Boli nas, zamudili smo lepo priložnost. Težko govorim o razlogih, težko govorim tudi o selektorju. Težko odgovarjam na vprašanja o selektorju. Z Andreo Gianijem smo imeli eno zelo lepo zgodbo, ki je ne bomo več nikoli pozabili. Naša igra je bila najbolj kakovostna, najbolj čista, niso se nam dogajale napake vseh vrst, zato imamo nanj lepe spomine. Žal so to le spomini. Zdaj smo v sedanjosti, sedanjost pa je taka, da naša kakovost igre ni taka, kot bi si želeli. V naši igri moramo kaj spremeniti, moramo storiti korak naprej," je dejal Urnaut.

Deli novico:

pepi |  24 .09. 2018 ob  20: 36
kdo pa je ta Urnaut od 100 zabijanj doseže 3 pike KAR NAJ SE JOČE KEKEC
mixi-maxi |  24 .09. 2018 ob  15: 50
vsak poraz je grenak, vsaka zmaga sladka, neverjetna. A žal pridejo tudi trenutki, ko ne gre in ne gre.
Pa nič zato, fantje še je čas, pokažite in dokažite, da znate, zmorete in se upravičeno sedaj za kratek čas
usmerite vsak vase in vski skupaj in preverite kaj za vraga pa ni šlo! Vedno je tako, v življenju so vzponi in padci. Dvignite se, ne berite slabih novic in se posvetite svojim karieram. Vse je še pred vami. Selektor pa naj tudi
ne klone, ni prijetno izgubiti, a nič ni še izgubljeno
jurij |  24 .09. 2018 ob  09: 04
Nogometaši lahko samo sanjajo o takem uspehu.
IZOLANA |  24 .09. 2018 ob  08: 52
DAJMO FANTJE, GREMO NAPREJ, NOVIM TEKMAM IN ZMAGAM.