POSLASTICE OB MORJU: Začenja se Primorski poletni festival

Koper

S koncertom skupine Marko Hatlak in Funtango se drevi v Kopru pričenja že 24. izvedba Primorskega poletnega festivala. Do vključno 2. julija bodo pod geslom Povezujemo z različnimi prireditvami povezali sedem krajev na Primorskem ter v sosednji Italiji in Hrvaški.

Organizatorji kot vrhunca festivala izpostavljajo gostovanje Mestnega gledališča iz Brna na Češkem z rock opero Jesus Christ Superstar in premierno uprizoritev Goldonijevih Baruf v koprodukciji štirih gledališč.

Za zaključek letošnjega festivala, ki bo štel kar 11 programskih dni, bosta 2. julija na sporedu koncert Obalnega komornega orkestra v dvorani sv. Frančiška v Kopru in predstava Gašperja Tiča Trio v produkciji koprskega gledališča na plaži v Valdoltri.

Festival bo gostoval v Kopru, Izoli, Piranu, Ankaranu, Novi Gorici, Miljah in Pulju.

Primorski poletni festival poteka nepretrgoma od leta 1994. V dvajsetih sezonah so izvedli več kot 600 predstav oz. drugih projektov, od tega 35 produkcij in koprodukcij z več ponovitvami. Festival je v teh letih veliko prispeval k boljši kulturni ponudbi v krajih ob morju ter pripomogel k prepoznavnosti obmorskih mest, bližino dveh meja pa je izrabil za dobre odnose s sosednjimi pokrajinami in državami. Njegova ambicija ostaja biti ustanova, ki v poletnem času skrbi za visokokakovostno ponudbo prireditev ob slovenskem morju ter posega v mednarodni prostor, piše na spletni strani festivala.

Deli novico:

Pika |  18 .06. 2017 ob  11: 49
@Broj Jedan
Ne, žal iz čisto objektivnih vzrokov (varstvo bolne ostarele osebe) nisem mogla priti na otvoritev. Ampak hvala ti za informacijo. Torej vsa zasluge obema, Katji Pegan in Nevi Zajc. Kot Koprčanka ju neizmerno cenim in se zavedam njunega neprecenljivega prispevka za naš kraj.
Broj Jedan |  18 .06. 2017 ob  08: 29
@Pika
Leta 1994 je PPF ustanovila Katja Pegan, kasneje (mislim, da 1996 ali 1997) je predsednica društva postala Neva Zajc in je to ostala do danes. Če bi bila včeraj na otvoritvi, bi poslušala njen govor. :-)
Pika |  17 .06. 2017 ob  13: 00
Je glavna organizatorka še vedno Neva Zajc? Osebno mi ni najbolj simpatična, ampak kar je pa ona naredila za ta festival - kapo dol! Brez nje festivala itak sploh ne bi bilo. Zato se mi zdi krivično, da ni nikjer omenjena.
Srka |  17 .06. 2017 ob  10: 44
Zacetnika sta performerja RIS - Riko in Senad.