PREBEŽNIKI SKRITI MED PLASTIKO: Trojica poskušala preplavati Kolpo

Kronika

Policisti so minuli konec tedna odkrili 11 tujcev, ki so skušali na različne načine nezakonito prečkati mejo. Sedem se jih je skrivalo v tovornih vozilih, trije pa so hoteli v državo vstopiti tako, da so preplavali reko Kolpo. Nekatere so vrnili na Hrvaško, druge pa premestili v azilni dom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

V petek dopoldne so policisti na mejnem prehodu Obrežje v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak, ki je izdelke iz plastične mase iz Turčije prevažalo v Veliko Britanijo, odkrili dva državljana Pakistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom.

Istega dne v popoldanskem času so policisti na območju Trebnjega v tovornem vozilu odkritih pet državljanov Afganistana, ki so v Slovenijo vstopili tako, da so se skrili med tovor. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih nastanili v azilni dom.

Črnomaljski policisti pa so v nedeljo dopoldne pri naselju Miliči prijeli tri državljane Alžirije in državljana Maroka, ki so v Slovenijo vstopili tako, da so preplavali reko Kolpo. Po zaključenem postopku so jih nastanili v azilnem domu, so še sporočili s PU Novo mesto.

Deli novico:

Izigravajo zakone |  12 .02. 2018 ob  22: 29
Azil zaprosijo komaj ko jih dobijo. Itak pa potem spet pobegnejo naprej.
Nikoli |  12 .02. 2018 ob  16: 28
konca s temi ilegalci in naši jih kar pridno vozijo v azilne domove na prebivanje na naš račun.Kmalu jih bo več kot nas.Namesto jih kaznovati za ilegalni prehod in izgnati od kjer so prišli.Totalni idiotizem naših oblasti.