PRED REGATO ZA MEDALJE: Mrakova in Macarolova razočarani nad današnjo predstavo

Šport

Jadralci in jadralke na pokalu prinese Sofije na Mallorci so odjadrali zadnja plova pred sobotno regato za kolajne. Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v ženskem olimpijskem razredu 470 danes bili 22. in 15. ter sta skupno deveti.

"Današnji dve regati sta bili zagotovo najslabši v celotnem tednu, tako da z današnjim prikazanim jadranjem nikakor ne moreva biti zadovoljni. Resda so bili težki pogoji, ampak to ni bilo krivo za oba slaba starta, potem sva se vozili po sredini regatnega polja, se nekako prebijali v ospredje, a nama ni uspelo," je dejala Markova.

Macarolova jo je dopolnila: "Na žalost današnjega dneva nisva najbolje izkoristili, skupno sva na devetem mestu. Jutrišnjo regato za medalje bova izkoristili predvsem za trening, ker se s točkami ne moreva več boriti za prva tri mesta. To celo regato sva vzeli bolj kot trening, predvsem da testirava novo jadrnico in novo opremo. Doslej nisva bili prepričani glede vseh nastavitev in mislim, da sva ključni problem prav midve, saj se morava še privaditi na jadrnico in na opremo, da dava vse od sebe. Mislim, da bova potem s to novo opremo tudi boljše jadrali."

Do spremembe je prišlo tudi med prvimi tremi - vodstvo sta prevzeli Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Hoshioka (40 točk), drugi ostajata Britanki Hannah Mills in Eilidh Mcintyre (44 točk), tretji sta zdaj Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (54 točk).

Deli novico:

CORIGHE DRIO |  06 .04. 2018 ob  17: 44
BRAVE RAGAZZE, SIAMO OGOGLIOSI DI VOI