PREMISLIL SI JE: Ne bo odstopil

Predsedniški kandidat Andrej Šiško, ki je kandidaturo vložil s podporo stranke Gibanje Zedinjena Slovenija in podpisov volivcev, se je danes vendarle odločil vztrajati pri kandidaturi in aktivnem sodelovanju v predvolilnem boju. K temu naj bi ga prepričali pozivi ljudi, potem ko je še dan prej resno razmišljal o odstopu od kandidature.

Vzroke za svoje pomisleke o vztrajanju pri kandidaturi je Šiško predstavil na današnji novinarski konferenci, kjer je največ kritike letelo na medije in s tem povezanim po njegovem diskriminatornim obravnavanjem predsedniških kandidatov. Predsedniške volitve so po njegovem mnenju nedemokratične in nesvobodne, na kar bi moral v prvi vrsti opozoriti aktualni predsednik in eden od kandidatov Borut Pahor, ki je narodu prisegel, da bo spoštoval pravni red, je dejal.

Namesto tega gre za nepravično predvolilno tekmo, ki je po njegovem očitno vodena s strani politične elite in stricev iz ozadja. Režimske kandidate naj bi v medijih izpostavljali dnevno že nekaj mesecev in pri tem javnosti vsiljevali, da sta glavna favorita le dva - Pahor in Marjan Šarec.

Kljub razmišljanju o odstopu od kandidature formalne možnosti za to nima. Zakon o volitvah namreč določa, da bi lahko soglasje h kandidaturi umaknil najpozneje 20 dni pred volitvami, ta rok pa se je iztekel v ponedeljek. Kandidat bi se sicer lahko odločil, da ne bo sodeloval v volilni kampanji, kljub temu pa bi bilo na volitvah 22. oktobra njegovo ime še vedno zapisano na volilnem lističu.

Medijem očita popolno blokado že v času, ko so zbirali podpise za njegovo kandidaturo, nekaterim pa tudi v času predvolilne kampanje, saj ga komercialni mediji, ki niso podvrženi zakonu, ne vabijo na soočenja.

"Zaradi takega stanja sem resno razmišljal, da bi odstopil. A zaradi odziva ljudi sem se odločil, da ne bi bilo prav. Čeprav se ne strinjam s tem, sem dolžan ostati v kampanji zaradi tistih, ki so me podprli in bi drugače razočaral njih, s tem pa bi zamrlo tudi njihovo upanje," je dejal Šiško, ki se namerava ukvarjati predvsem s kampanjo na družbenih omrežjih, kjer jih ne more nihče cenzurirati.

Deli novico:

edini |  07 .10. 2017 ob  12: 02
-1
pameten
ma |  07 .10. 2017 ob  11: 43
od kje se je pa ta vzel. kaj vse lahko kandidira za predsednika države,
Namesto da bi govoril o svojem programu, samo napada in sika.
Janez |  07 .10. 2017 ob  08: 19
-1
bo predsednik in pika!
Je |  06 .10. 2017 ob  18: 07
Kot en smukec
ISTRA SVOBODNA, ISTRA SAMOSTOJNA !! |  06 .10. 2017 ob  16: 06
-2
MI NISMO ZA ZEDINJENO ZLOVENIJO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!