PRESODITE SAMI: Pravijo, da gre za plagiat (VIDEO)

Glasba

Glasbenica Lana Del Rey je preko Twitterja potrdila, da jo zasedba Radiohead toži, ker naj bi s skladbo Get Free kopirala njihovo znano uspešnico Creep, je pisal britanski BBC. Get Free je zaključna skladba novega albuma Lane Del Rey, naslovljenega Lust For Life.

Radiohead se na navedbe Lane Del Rey še niso odzvali, še navaja BBC.

Lana Del Rey je ob potrditvi, da jo Radiohead tožijo, poudarila, da ji skladba Creep ni bila v navdih pri ustvarjanju pesmi Get Free. Dodala je, da je skupini kljub vsemu ponudila 40-odstotkov nadomestila za avtorsko pravico, a odvetniki zasedbe zahtevajo 100 odstotkov. Tako bo zadeva razplet dobila na sodišču.

Glasbenik Owen Pallett je presodil, da je podobnost med skladbami zaznati zgolj v določenih ponovitvah akordov, po njegovi presoji pa sami člani skupine Radiohead pravzaprav ne želijo 100-odstotnega povračila tantiem, ampak gre bolj za bitko njihovih odvetnikov.

Zanimivo pa je, da so skupino Radiohead prav zaradi skladbe Creep uspešno tožili The Hollies, ki so v njej prepoznali podobnosti z njihovo skladbo The Air That I Breathe. Albert Hammond in Mike Hazlewood sta po dobljeni tožbi navedena med soavtorji pesmi in si s skupino zanjo delita avtorski honorar.

Deli novico:

kagumer |  09 .01. 2018 ob  17: 26
Takoj sem prepoznal to.... https://www.youtube.com/watch?v=hfbAKZTM3-A
Nisem pa vedel, da je cover...
curlo |  09 .01. 2018 ob  17: 01
Hja, dober komad iz 1973 ali '74 mislim, da. Za takimi se bo vedno kadilo...kakor za dobrimi konji in vedno se bodo našli nadobudneži in jih " na novo" izumljali.