PRI PREPRODAJI MAMIL NAJ BI POMAGAL 70-LETNI VIPAVEC: Par z Goriške v priporu, še dva kazensko ovadena

Kronika

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v sodelovanju z italijanskimi kolegi več mesecev preiskovali kriminalno združbo, ki se je na Goriškem ukvarjala s prodajo prepovedane droge. Pred preiskovalnega sodnika so privedli štiri osumljence, za dva med njimi je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Že v začetku leta so slovenski in italijanski kriminalisti ugotovili, da sta 43-letni moški in 40-letna ženska z območja novogoriške upravne enote prepovedano drogo heroin, kokain in ekstazi prodajala italijanskim državljanom, ti pa so jo prodajali naprej na območju Italije, je na današnji novinarski konferenci razkril vodja sektorja kriminalistične policije na PU Nova Gorica Marino Pangos.

Omenjenima osumljenca so 15. maja odvzeli prostost, naslednji dan pa so ju s kazensko ovadbo predali preiskovalnemu sodniku pristojnega novogoriškega sodišča. Ovadili so še 41-letnika z območja novogoriške upravne enote in 70-letnika z območja Zgornje Vipavske doline, ki naj bi pomagala pri izvrševanju kaznivih dejanj.

V okviru štirih hišnih preiskav in preiskav avtomobilov ter štirih osebnih preiskav so novogoriški kriminalisti našli in zasegli slaba dva kilograma konoplje, dobrega pol kilograma heroina in kokaina, več tablet ekstazija, preko 1000 tablet zdravil, 120 rastlin konoplje, pripomočke za prodajo prepovedane droge in denar, ki naj bi izviral iz kaznivih dejanj. V hišnih preiskavah so odkrili tudi posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Zasežena prepovedana droga naj bi bila na trgu vredna vsaj 55.000 evrov.

Osumljeni so storitve skupno 50 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Poleg prepovedanih drog naj bi osumljenci prodajali tudi zdravila, ki vsebujejo aktivno snov in so zato prepovedana.

Zoper 43-letnega moškega in 40-letno žensko z Goriške je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. Oba osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Za tovrstna kazniva dejanja je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let zapora.

Pangos je še povedal, da so v lanskem letu obravnavali 202 kaznivi dejanji s področja prepovedanih drog in 197 prekrškov, leto poprej pa 137 kaznivih dejanj in 170 prekrškov. V letošnjem letu so obravnavali že 80 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Deli novico:

pegam |  22 .05. 2018 ob  16: 32
Revež 70 letni je verjetno želel imeti samo 1000 evrov penziona kot mu ga je pred leti obljubil Erjavec