PRIHAJA OHLADITEV: Pripravite dolge rokave, temperature se bodo pošteno spustile

Slovenija

Vroče in sončno vreme bomo imeli še vse do petka, v soboto in nedeljo pa bo sledila izrazita ohladitev, napovedujejo meteorologi na Agenciji RS za okolje (Arso). V nedeljo bodo najvišje dnevne temperature zelo verjetno pod 20 stopinj Celzija, najvišje vrhove gora pa bo pobelil sneg, so zapisali na Facebook profilu Arsa.

Po osvežitvi, ki smo jo imeli v Sloveniji prejšnji teden v torek, se je minule dni temperatura po nižinah znova povzpela nad 30 stopinj. V nedeljo je bila najvišja temperatura izmerjena na Letališču Portorož, in sicer 34,7 stopinje. V Biljah pri Novi Gorici so namerili 33,9 stopinj, v Murski Soboti 33,1, na Letališču Cerklje ob Krki pa 32,7 stopinj.

Vroče bo tudi prihodnje dni, vročino pa te dni lažje prenašamo tudi zaradi manjše zračne vlage ter zaradi nižje jutranje in večerne temperature, opisujejo vremenoslovci.

"Vroče obdobje se bo, kot kaže, zaključilo v petek, že v četrtek in petek bodo nevihte spet nekoliko pogostejše. Hladna fronta nas bo, kot kaže, zajela v soboto ali v noči na nedeljo. Takrat pričakujemo padavine povsod po Sloveniji in tudi ohladitev. V nedeljo čez dan bo v notranjosti lahko morda temperatura kje tudi le okoli 15, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija," je za STA povedal dežurni meteorolog na Arsu Brane Gregorčič.

"Lahko bi rekli, da se bo poletna vročina verjetno z naslednjim koncem tedna zaključila. V prihodnjem tednu bodo temperature blizu 25 stopinj, ob jutrih tam okoli 10 do 12 stopinj Celzija. Bo kar prijetno vreme zadnje dni avgusta, ampak poletne vročine okoli 30 stopinj zelo verjetno letos ne bo več," je dodal.

Takšna ohladitev proti koncu avgusta ni nič nenavadnega in je razmeroma pogosta. Dež bo zagotovo dobrodošel, saj v večjem delu države v avgustu zaostajamo za dolgoletnim povprečjem, so še navedli vremenoslovci.

ma daj |  21 .08. 2018 ob  14: 47
nehajmo delat paniko, dokler zaliv ne zamrzne ni problema
polarni medved |  21 .08. 2018 ob  06: 56
in zdaj bo še morje zamrznilo...phaahaaaaa.pompozna vremenska napoved...allo fsi kontinentalci domu hitro vellle zdej
Dekica |  20 .08. 2018 ob  22: 17
Če pa pridejo ohladitve si jo moram pravočasno pokriti.
Forešt |  20 .08. 2018 ob  19: 17
Potem pa do petka ostanem na obali.
Dani |  20 .08. 2018 ob  18: 53
Bomo videli je rekel ta slep:))