PRIHAJA UŽITNA EMBALAŽA: Pojejte hamburger skupaj z ovitkom!

Svet

Kmalu bo na voljo hitrorazgradljiva užitna embalaža, ki bo razpadla po hitrem postopku v okolju ali v našem želodcu. Brazilska veriga restavracij s hitro hrano hamburgerje zavija v užitni papir iz riževe moke.

Posodico potolčete po robu posode kot jajce, iz nje pa steče oljčno olje. Posodico lahko zavržete kjerkoli, ker takoj po uporabi razpade. Sestavljata jo karameliziran sladkor in čebelji vosek. Ko je posoda cela, jo ščiti sladkor pred stikom z vodo ali zračno vlago. Ko voščeno plast zlomimo, voda naredi svoje in posodica se stopi.

Na trgu so že prosojne folije za pakiranje manjših kapsul hrane, začimb in drugih dodatkov. Plast, v katero je vsebina ovita, se v vodi takoj raztopi. Podobno kot kapsule za pomivanje posode ali pranje perila, so užitne kapsule izdelane iz verig ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.

Iz morskih alg izdelujejo želatinaste žogice za vodo, ki lahko vsebujejo do četrt litra tekočine. Nadomestile naj bi plastenke. 

Deli novico:

haha |  20 .01. 2018 ob  08: 49
Ja ja, ker embalaža je čisto nepotrebna ne, in so si jo izmislili, ker niso imeli kaj drugega za počet! Kolko nam nabijajo o higieni in zdravju, pol ti pa z usranimi rokami ponudbi balonček vode oziroma panin v najlonu....in to se spomnejo Brazilci? Resno, Brazilci? hahahaha......hiti mi kepo blata v glavo bom bolj kontent na kraju! :)))
Higijena |  20 .01. 2018 ob  05: 32
Na prvem mestu!Ma,kaj nas bodo brazilci naučili nekaj novega,da z umazanimi rokami poješ sendvič in papir?To je res higijensko posebno če si pred malico bil v kakšnem javnem stranišču.