PRIJELI MAFIJSKO BOTRO: Imela je nalogo na novo organizirati sicilijansko mafijo Cosa Nostra

Svet

Policija v Palermu je ponoči prijela Mariangelo Di Trapani, soprogo mafijskega šefa Salvina Madonie. Po navedbah preiskovalcev je imela nalogo na novo organizirati sicilijansko mafijo Cosa Nostra. V raciji, v kateri so prijeli mafijsko botro, so zaradi domnevnih povezav z mafijo po poročanju italijanskih medijev ponoči aretirali še 24 ljudi.

Mariangela Di Trapani je zaradi povezav z mafijo že osem let preživela v zaporu, na prostost pa so jo izpustili pred dvema letoma. Zatem je po podatkih italijanskih oblasti prevzela vodenje mafijskega klana Resuttana, zvestega enemu najzloglasnejših botrov sicilijanske mafije Salvatoreju Totu Riini, ki je umrl novembra.

"Vede se kot moški," naj bi po poročanju današnje izdaje rimskega dnevnika La Repubblica o Mariangeli Di Trapani povedali mafijski šefi, ki so v zaporih. Ti naj bi Di Trapanijevo pooblastili, da po smrti Riine na novo organizira sicilijansko mafijo. Kriminalna organizacija se financira predvsem z izsiljevanjem podjetnikov, pisanje časnika povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Soprog Mariangele Di Trapani Salvino Madonia je bil zaradi umora podjetnika Libera Grassija, ki se je boril proti mafiji, v 90.letih prejšnjega stoletja obsojen na dosmrtno ječo. Tudi oba njena svaka sta bila zaradi mafijskih umorov obsojena na dosmrtno zaporno kazen.

Italijanske oblasti so ugotovile, da ženske v vrhu organiziranega kriminala v zadnjem času igrajo vedno pomembnejšo vlogo. Ko njihovi očetje, soprogi ali sinovi pristanejo za rešetkami, se ženske povzpnejo po mafijskih lestvicah navzgor. Vodje klanov, ki obvladujejo trgovino z mamili, perejo denar in najemajo morilce, so nove mafijske botre in so prav tako hladnokrvne kot njihovi sorodniki moškega spola, so še ugotovili preiskovalci.

ko zaprejo  |  06 .12. 2017 ob  15: 04
kakšnega mafijskega botra bi morali preventivno zapret še njegovo ženo :)
pusti stat |  06 .12. 2017 ob  10: 43
mafija je politični problem Italije. Nastal je ko je konjski tat s severa okupiral jug. Mafijosi so potem pobegnili v Argentino in Ameriko.
ste bili na Siciliji?
Mafia!!! |  06 .12. 2017 ob  10: 02
Mafia je rak rana Italije in obenem podoba naroda, ki je dovolil, da se jim je mafia zgodila... Italijani so velike pičkice, zato pa imajo mafijo.
enbot |  05 .12. 2017 ob  15: 53
Malo je podobna Tovšakovi
goričano |  05 .12. 2017 ob  15: 40
12
Ma sej pri nas, če grejo zapirat mafijske botre, potem zaprejo kar nekaj županov in ex poslancev...