PRIJELI OSUMLJENCA: Bežal pred policijo in zakrivil prometno nesrečo

Kronika

Policisti so prijeli 31-letnega Ukrajinca, ki je zjutraj bežal pred italijanskimi organi pregona, pri tem blizu Ajdovščine povzročil prometno nesrečo in zbežal. Osumljenca tatvine in napada na uradno osebo so pridržali. Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novogoriške policijske uprave sicer nadaljujejo z intenzivno preiskavo primera.

Ukrajinskega voznika kombiniranega vozila, ki na meji med Italijo in Slovenijo ni ustavil in pot nadaljeval proti Ajdovščini, so danes zjutraj na hitri cesti Vrtojba v smeri Slovenije zasledovali italijanski varnostni organi. Ukrajinec je na regionalni cesti pred naseljem Dobravlje povzročil prometno nesrečo, nato pa s kraja pobegnil v smeri proti naselju Kukanje.

Osumljen dveh kaznivih dejanj

Policisti so sprožili iskalno akcijo, za pomoč pa prosili tudi občane. Na podlagi širših operativnih aktivnosti policistov specialne enote policije Generalne policijske uprave, policistov Letalske policijske enote, policistov Posebne policijske enote Policijske uprave Nova Gorica in policistov drugih policijskih enot z območja novogoriške policijske uprave so tekom dopoldneva prijeli 31-letnega Ukrajinca. Ta je osumljen kaznivih dejanj tatvine in napada na uradno osebo, ko ta opravlja uradne naloge.

Deli novico:

BEKO |  24 .09. 2018 ob  16: 56
Nekaj nejasnosti je v poročanjih občil. Regional piše o dogodku ki naj bi se v celoti odvijal v soboto, PN pa o tem kako se je del občanov prebudil v dolini polni različnih enot policije na isti dan. Moja dobra znanka pa pravi da jo je ukrajinski voznik belega manjšega kombija v petek dopoldan , ko je vozila na hitri cesti med Vogerskim in Selom tako prestrašil z uporabo luči in zvočnih signalov da bi mu sprostila prehitevalni pas, kar ji je malo pred odcepom za Selo tudi uspelo, ob besnem pogledu ukrajinskega voznika ki je takoj sunkovito zapeljal na regionalko. Ali sta ta dva dogodka del ene celote, in kako sta povezana.
Eho |  23 .09. 2018 ob  01: 24
@Justino | včeraj ob 19:01

Tej nebodijih treba negativci iz Ukrajine so kamilica v primerjavi z amero vojnimi zločinci zamaskiranimi v nato paktu.
Justino |  22 .09. 2018 ob  19: 01
Zato čim prej Ukrajino vzet v EU,take ljudi rabimo .